Gusan Potpisani novi svetski šampion

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2016, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gusan Potpisani novi svetski šampion

Pobednik jubilarnog 30. Svetskog prvenstva u nadmetanju gusana, održanog danas u Mokrinu, je gusan Potpisani, vlasnika Dušana Đomparina, koji je u finalu savladao Perspektivu, vlasnika Miloša Kovačića.

Gusanijadu, koju su Mokrinčani proglasili za "svetsko prvenstvo", tradicionalno organizuje Udruženje za negovanje i uzgoj gusana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Belo pere" iz Mokrina.

Borba finalista je trajala 16 minuta. Šampionski gusan "Potpisani", vlasnika Dušana Đomparina, nije bio planiran za ovo takmičenje, ali je zahvaljujući veri i podršci vlasnika i njegove dece, ipak stigao do finala i pobedio.

"Mi guščari odmah po rođenju guščeta možemo da procenimo kakvo će biti kada odraste. Da nije moje dece, pobednički gusan ne bi ni učestvovao na ovom takmičenju. Ipak se pokazalo da su deca bila u pravu", kaže Dušan Đomparin, vlasnik šampionskog gusana.

Šampionski gusan savladao je svog konkurenta - Perspektivu, vlasnika Miloša Kovačića, Mokrinčanina koji već godinama gaji ove pernate životinje. Takozvana borba protekla je bez problema i povreda životinja.

"Malo su vetar i hladno vreme smetali finalistima, ali verujem da je publika zadovoljna i da smo opravdali očekivanja svih posetilaca", kaže Živica Terzić, predsednik Udruženja "Belo pere".

U Mokrinu trenutno ima oko 80 guščara, koji pored toga što su osnovali i svoje udruženje, kako bi zaštitili ove životinje, veoma ozbiljno svake godine organizuju nadmetanja sa razlogom da opravdaju epitet "svetskog prvenstva".



605

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Perje letelo na sve strane

Izvor: Večernje novosti, 28.Feb.2016

OVOGODIŠNjA - samo simbolički, jer nije bilo snega - bela korida u Mokrinu donela je ogromnu radost guščaru Dušanu Đomparinu, jer je njegov trogodišnji mezimac Potpisani poneo šampionsku krunu Svetskog prvenstva u borbama gusana. A kraj uličnog ringa, da prate finalnu borbu pernatih kavgadžija,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.