Fifa: Bez minuta ćutanja za Srebrenicu

Izvor: Beta, 10.Jul.2010, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fifa: Bez minuta ćutanja za Srebrenicu

BEOGRAD, 10. jula 2010. (Beta) - Svetska fudbalska federacija (Fifa) izvinila se u subotu medjunarodnom Društvu za ugrožene narode zato što nije u mogućnosti da ispuni njihovu molbu da se pre početka finalne utakmice na Svetskom prvenstvu u fudbalu održi minut ćutanja za žrtve genocida u Srebrenici.

Fifa je odgovorila da taj dan koincidira s hapšenjem i izricanjem kazne na doživotnu robiju Nelsona Mendele i njegovih saboraca pre 50 godina.

"Kako možete i pretpostaviti, taj dan ima veliki značaj za celi afrički kontinent, a posebno za Južnu Afriku. Zato se nadamo da ćete imati razumevanja za to da nijedan od tih užasnih dogadjaja neće biti posebno istaknut u Južnoj Africi na završnoj utakmici Svetskog prvenstva", navodi se u odgovoru Fife.

Nelson Mendela bio je osudjen jer se borio protiv terora belaca nad crnom većinom u Južnoj Africi (aparthejda). Dodaje se da Fifa izražava svoje duboko žaljenje zbog žrtava zločina u Srebrenici i saučešće njihovim porodicama i gradjanima Bosne i Hercegovine.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.