FIFA planira Svetsko klupsko prvenstvo za žene

Izvor: B92, 05.Maj.2021, 23:50

FIFA planira Svetsko klupsko prvenstvo za žene

Predsednik FIFA Đani Infantino rekao je da je u planu organizovanje Svetskog klupskog prvenstva u ženskoj konkurenciji.

Infantino je dodao da će takmičenje početi da se održava "veoma brzo", a na tom turniru učestvovale bi ekipe iz Evrope, Sjedinjenih Američkih Država, kao i ekipe iz zemalja u kojima je ženski fudbal u razvoju, preneo je francuski Ekip.

On je u intervjuu govorio i o Superligi Evrope, uz ocenu da je vreme da se više govori o finansijskim problemima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao i o broju utakmica.

"Hajde da ozbiljno razgovaramo o ograničenju plata, ograničenjima za transfere ili ograničenju provizija za agente igrača. U tim stvarima mora postojati potpuna transparentnost", zaključio je Infantino.

Švajcarac se na mestu prvog čoveka FIFA nalazi od februara 2016. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.