FIFA oduzela Peruu domaćinstvo Mundijala

Izvor: B92, 03.Apr.2023, 20:58

FIFA oduzela Peruu domaćinstvo Mundijala

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) oduzela je Peruu organizaciju Svetskog prvenstva za fudbalere uzrasta do 17 godina.

Svetska kuća fudbala smatra da ta zemlja nije spremna da organizuje taj turnir.

FIFA nije navela ko će biti organizator takmičenja, koje bi trebalo da se odigra od 10. novembra do 2. decembra.

Svetska kuća fudbala je navela da Peru nije sposoban da ispuni svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obaveze i završi infrastrukturu potrebnu za održavanje turnira.

"Sada nema dovoljno vremena da se obezbedi potrebna investicija i završi neophodan posao sa peruanskom vladom pre početka takmičenja", navodi se u saopštenju.

FIFA je 2019. godine izabrala Peru i Indoneziju za domaćine tih takmičenja koja je trebalo da se održe 2021. godine, ali su oba odložena za ovu godinu zbog pandemije korona virusa.

Argentina želi da organizuje Svetsko prvenstvo za fudbalere uzrasta do 20 godina. Očekuje se da će FIFA ove nedelje objaviti ko će organizovati to takmičenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RADIKALNO: FIFA oduzela Peruu domaćinstvo Mundijala

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Apr.2023

Izdali i saopštenje....Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) oduzela je Peruu organizaciju Svetskog prvenstva za fudbalere uzrasta do 17 godina. Svetska kuća fudbala smatra da ta zemlja nije spremna da organizuje taj turnir...FIFA nije navela ko će biti organizator takmičenja, koje bi trebalo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.