FIFA: U januaru o novom formatu Mundijala

Izvor: B92, 13.Okt.2016, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA: U januaru o novom formatu Mundijala

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) odlučiće u januaru da li će promeniti format takmičenja na Svetskom fudbalskom prvenstvu 2026. godine.

Prema sadašnjem sistemu na Svetskom prvenstvu učestvuju 32 ekipe, a predsednik FIFA Đani Infantino rekao je da odluku o eventualnom proširenju Mundijala na 40 ili 48 ekipa, očekuje na prvom sledećem sastanku FIFA, koji bi mogao da se održi u januaru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Cirihu.

Infantino je rekao da je osećaj o proširenju Mundijala "prilično pozitivan".

On je u februaru izabran za predsednika FIFA, a tokom kampanje rekao je da će se truditi da Svetsko prvenstvo bude prošireno za osam novih ekipa.

Infantino je nedavno u Kolumbiji predložio da na Svetskom prvenstvu učestvuje 48 ekipa, sa plej-of rundom posle koje bi se 16 pobedničkih ekipa priključile 16 ekipa koje bi bili nosioci.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FIFA: U januaru o novom formatu Mundijala

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Okt.2016

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) odlučiće u januaru da li će promijeniti format takmičenja na Svjetskom fudbalskom prvenstvu 2026. godine...Prema sadašnjem sistemu na Svetskom prvenstvu učestvuju 32 ekipe, a predsjednik FIFA Đani Infantino rekao je da odluku o eventualnom proširenju Mundijala...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.