FIFA ODBACILA ŽALBU: Ustaša Šimunić ne može na Mundijal!

Izvor: Kurir, 19.Mar.2014, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA ODBACILA ŽALBU: Ustaša Šimunić ne može na Mundijal!

Šimunić je posle revanš utakmice baraža za SP sa Islandom u novembru prošle godine uzvikivao "Za dom spremni"

CIRIH - Komisija za žalbe Svetske fudbalske federacije (FIFA) potvrdila je suspenziju Josipu Šimuniću, kojom je hrvatskom igraču zabranjeno da igra na 10 zvaničnih utakmica zbog uzvikivanja ustaškog pozdrava.

Ovom odlukom definitivno je potvrđeno da će Hrvat da propusti predstojeći >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Mundijal u Brazilu.

Svetska fudbalska federacija (FIFA) suspendovala je u decembru prošle godine Šimunića na 10 zvaničnih utakmica, kaznila ga novčano sa 30.000 švajcarskih franaka i zabranila mu pristup na stadione na SP u Brazilu tokom suspenzije zbog uzvikivanja ustaškog pozdrava po završetku revanš meča baraža za prvenstvo sveta protiv Islanda, 19. novembra.

Hrvatski mediji navode da je odluka Komisije za žalbe poslata igraču i čelnicima FS Hrvatske (HNS). Ova odluka je pravosnažna i na nju nije moguće uložiti žalbu.

FIFA je u prvostepenoj odluci navela da je Šimunićevo uzvikivanje "Za dom spremni" posle utakmice sa Islandom okarakterisano kao veličanje zločinačkog ustaškog režima i zagovaranje nacionalne i verske netrpeljivosti.

(Kurir sport / Index.hr)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.