FIFA: Bez ijednog doping slučaja na Mundijalu

Izvor: Večernje novosti, 13.Jul.2018, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA: Bez ijednog doping slučaja na Mundijalu

Poslednji doping slučaj na Svetskom fudbalskom prvenstvu zabeležen je na turniru u Sjedinjenim Američkim Državama 1994. godine kada je na testu pao Dijego Maradona Svetska fudbalska federacija (Fifa) saopštila je danas da nije zabeležen nijedan slučaj dopinga u okviru programa za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Fifa je navela da je od januara do danas uzeto više od 3.000 uzoraka. Na samom šampionatu, kako se navodi, uzeto je 626 uzoraka, uključujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << po dvojicu igrača iz svake reprezentacije posle utakmica, dok je tokom slobodnih dana uzeto 108 uzoraka. Fifa je saopštila i da su pojedini igrači reprezentacija koje i dalje igraju u Rusiji testirani osam puta ove godine. Među nalazima je bio i jedan sa pozitivnim rezultatom, ali je taj igrač za tu nedozvoljenu supstancu imao dozvolu, odnosno "medicinsko izuzeće". Takođe, još tri testa su imala "atipične nalaze", ali je zaključeno da nisu bili pozitivni. Doping testovi vezani za Svetsko prvenstvo analizirani su u laboratoriji Svetske antidoping agencije u Lozani. Poslednji doping slučaj na Svetskom fudbalskom prvenstvu zabeležen je na turniru u Sjedinjenim Američkim Državama 1994. godine kada je na testu pao Dijego Maradona.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

FIFA: Bez dopinga na Mundijalu u Rusiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2018

Nijedan slučaj dopinga nije zabeležen na Svetskom prvenstvu u Rusiji, saopštila je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA)...Od januara urađeno je čak 2.037 uzoraka, među kojima je bio svaki fudbaler sa turnira u Rusiji i nijedan nije bio pozitivan na nedozvoljene supstance...Pojedine reprezentacije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.