FIBA NEMA DILEMU: Veliko priznanje za Gasola

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2023, 21:13

FIBA NEMA DILEMU: Veliko priznanje za Gasola

Španac počastvovan.

Legendarni španski košarkaš Pau Gasol izabran je za ambasadora Svetskog prvenstva, koje će biti održano ove godine u Indoneziji, Japanu i Filipinima. Gasol se kao globalni ambasador Mundobasketa priključio Argentincu Luisu Skoli, koji je pre četiri godine sa "gaučosima" u finalu izgubio od Španije (75:95).

Gasol je učestvovao na tri Mundobasketa, pet Olimpijskih igara i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sedam Evropskih prvenstava. On je sa nacionalnim timom osvojio dva srebra i jednu bronzu na OI, kao i tri zlatne medalje i po dva srebra i bronze na EP. Sa selekcijom Španije osvojio je zlato na SP 2006. u Japanu, ali u pobedi u finalu protiv Grčke (70:47) nije igrao zbog povrede.

- Najteže je osvojiti SP. Pobedničkom timu su potrebni karakter i hemija, kao i saigrači koji će vas podići kada padnete. Ovo je velika čast za mene što sam deo tako velikog tima košarkaških legendi u ulozi ambasadora SP. Luis Skola je istinska legenda i jedan od mojih najtežih rivala - rekao je Gasol za sajt FIBA.

SP će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra u Indoneziji, Japanu i Filipinima.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

FIBA izabrala Gasola za ambasadora Mundobasketa

Izvor: B92, 07.Feb.2023, 00:39

Legendarni španski košarkaš Pau Gasol izabran je za ambasadora Svetskog prvenstva, koje će biti održano ove godine u Indoneziji, Japanu i Filipinima...Gasol se kao globalni ambasador Mundobasketa priključio Argentincu Luisu Skoli, koji je pre četiri godine sa "gaučosima" u finalu izgubio od Španije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.