Dablin pod nogama, Mundijal u rukama! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 05.Sep.2017, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dablin pod nogama, Mundijal u rukama! (VIDEO)

Orlovi na korak od plasmana na Svetsko prvenstvo!

Neka se spremi Rusija – Srbija stiže na Mundijal! Orlovi su nakon žestoke borbe na Aviva stadionu u Dablinu bacili na kolena selekciju Martina O'Nila i stigli do verovatno odlučujuće pobede u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, pošto dva kola pre kraja kraja kvalifikacija imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << četiri boda više od drugoplasiranog Velsa, odnosno čak pet od trećeplasirane Republike Irske – 0:1 (0:1).

Igrač odluke bio je Aleksandar Kolarov, koji je u 55. minutu snažnim udarcem savladao Darena Rendolfa i na najlepši mogući način iskoristio pravovremeno dodavanje Filipa Kostića. Veliko slavlje u glavnom gladu Republike Irske još više dobija na značaju jer je selekcija Slavoljuba Muslina od 68. minuta igrala bez isključenog Nikole Maksimovića, ali nije dozvolila da se to previše oseti na terenu.

Srpski reprezentativci su u drugom poluvremenu uspeli da dođu do svoje igre. Za razliku od prvog uspeli su da spuste loptu na zemlju, povežu pas igru i stignu do rezultata. Irci su u prvih 45 minuta bili u svom ritmu, konstatno su slali visoke lopte u srce šesnaesterca Orlova, čime su dizali atmosferu na tribinama, ali i unosili nemir u poslednju liniju Srbije. Jedan takav trenutak mogao je da bude koban po gostujuću selekciju na početku meča, ali je srećom po Muslinov tim Šejn Dafi bio u ofsajdu nakon oštrog centaršuta Kristija.

Vladimir Stojković ovog leta još nije primio gol, a večeras je začarao i mrežu Orlova. Dva puta je gomlan Partizana zaustavljao opasne udarce Šejna Longa, a onda u završnici meča, kada na terenu nije bilo ni povređenog Jagoša Vukovića, i ključni udarac Derila Marfija.

Ponovo je ova Muslinova selekcija pokazala da je sazrela za konkretan rezultat, ponovo je odigrala pravi takmičarski meč i nadigrala još jednog vrlo neugodnog rivala. Ipak, svakog trenutka se na terenu jasno videlo na čijoj strani je igrački kvalitet. Srpski fudbaleri nisu paničili čak ni kada je protivnik na terenu vodio glavnu reč. Bili su strpljivi, istina nisu napravili ni veliki broj prilika, ali su kao mnogo puta u ovim kvalifikacijama iskoristili onu pravu i sada se nalaze u idealnoj situaciji.

Domaćin je u finišu utakmice pokušao konstantnim pritiskom da iskoristi jedan od retkih propusta gostujuće odbrane, koji je odlični sudija Čakir opravdano sankcionisao crveni kartonom. Pritisak je stizao sa tribina, a bilo ga je i na samom terenu, Irci su učinili sve da bi ostali u životu i borbi za prvo mesto u grupi D, ali su Orlovi uspeli sve te pokušaje da osujete i na kraju stignu do zasluženog slavlja.

Pred Srbijom su sada dva meča odluke. Selekcija Slavoljuba Muslina će pokušati da iskoristi dve meč lopte u oktobru, prvo protiv Austrije u Beču 6. oktobra, a onda tri dana kasnije protiv Gruzije u Beogradu, kada će sve biti spremno za proslavu plasmana na Svetsko prvenstvo posle osam godina čekanja.

REPUBLIKA IRSKA - SRBIJA 0:1 (0:0)

/Kolarov 55/


Stadion: Aviva

Kapacitet: 51.700

Sudija: Džunejt Čakir (Turska)

Žuti kartoni: Brejdi, Meklin (Republika Irska), Rukavina, Stojković (Srbija)

Crveni karton: Maksimović (Srbija) u 68. minutu

IRSKA (4-3-3): Rendolf - Kristi, Dafi, Klark, Vord (od 72. Doduda) - Brejdi, Hulahan (od 62. Marfi), Mejler (od 80. Hurihejn) - Meklin, Long, Volters.

SRBIJA (3-4-3): Stojković – Ivanović, Maksimović, Vuković – Rukavina, Milivojević, Matić, Kolarov – Tadić (od 81. Gudelj), Mitrović (od 80. Prijović), Kostić (od 72. Mitrović).

(FOTO: Star Sport, Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.