Blater: Uskoro odluka o Kataru

Izvor: B92, 25.Avg.2013, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blater: Uskoro odluka o Kataru

Predsednik FIFA Sep Blater rekao je danas da očekuje da Izvršni odbor te organizacije uskoro odluči kada će se igrati Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Blater je u intervjuu za Asošijeted preš rekao da bi početkom oktobra Izvršni odbor FIFA trebalo da odobri zahtev da se Mundijal igra zimi.

"Biću više nego iznenađen ako IO ne odobri zahtev da Svetsko prvenstvo u Kataru bude zimi. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Verujem u dobar ishod pregovora, a o datumima kada je najbolje da se održi Mundijal, odlučiće se kasnije", rekao je Blater.

Prvi čovek svetske fudbalske organziacije je kazao da bi o datumu održavanja prvenstva trebalo razgovarati sa savezima, klubovima i igračima.

I pre no što je Katar decembra 2010. godine izabran za domaćina Mundijala 2022. godine, nagadjalo se o mogućnosti da se turnir igra zimi, pošto u Kataru koji je u pustinji, leti temperatura premašuje 40 stepeni Celzijusa, i to uz česte pščane oluje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blater: Uskoro odluka o Kataru

Izvor: Vesti-online.com, 25.Avg.2013

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater rekao je danas da očekuje da Izvršni odbor te organizacije uskoro odluči kada će se igrati Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru. ..Sep Blater  ..Blater je u intervjuu za Asošijeted pres rekao da bi početkom oktobra Izvršni odbor FIFA...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.