Blater: Platini zavidan i ljubomoran

Izvor: B92, 28.Okt.2015, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blater: Platini zavidan i ljubomoran

Odlazeći predsednik FIFA Sep Blater planirao je da napusti tu funkciju posle Mundijala u Brazilu, ali je ostao zbog UEFA.

Švajcarac je istakao da je ostao jer su se druge konfederacije plašile da će UEFA postati dominantnija od FIFA jer ima više novca i veće zvezde.

"UEFA ima anti-FIFA virus. Prvo je to bio lični napad na mene, Platini na mene, a onda je ušla politika, pa je postao sukob onih koji su izgubili Svetsko prvenstvo (Engleska, SAD) i onih koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su ga dobili (Rusija, Katar)", rekao je Blater.

FIFA trenutno sprovodi istragu u vezi sa dvojicom čelnika zbog navodne isplate Blatera za Platinija od 1,5 miliona evra 2011. godine, zbog čega su suspendovani na 90 dana.

"Platini je motivisan ljubomorom. Želeo je da postane predsednik FIFA ali nije imao hrabrosti, pa smo sada u ovoj situaciji", dodao je Blater, koji je istakao da FIFA neće oduzeti Rusiji Mundijal 2018. godine.

"Unutar grupe je dogovoreno da SP 2018. bude u Rusiji, jer nikad nije bilo u istočnoj Evropi, a sledeće 2022. u Americi. Tako bismo imali SP u dve najveće političke sile. Međutim, četiri glasa iz Evrope su umesto za SAD otišle Kataru", istakao je Blater, koji je dodao da "Englezi ne znaju da gube".

Platini je jedan od sedmorice kandidata za sledeće predsedničke izbore FIFA koji su na programu krajem februara 2016.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.