Beograd domaćin Svetskog prvenstva u boksu 2021. godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2020, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd domaćin Svetskog prvenstva u boksu 2021. godine

Svetsko prvenstvo 2021. godine u boksu održaće se u Beogradu, odlučeno je danas na sednici Izvršnog odbora Svetske bokserske asocijacije (AIBA).

Beograd je na samitu u Budimpešti jednoglasno dobio domaćinstvo i ponovo će organizovati najveću svetsku boksersku smotru.

Prethodno, glavni grad Srbije bio je domaćin najboljim bokserima sveta 1978. godine.

Borovčanin: Istorijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << događaj za Srbiju i srpski boks

Predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin izjavio je da je dobijanje organizacije Svetskog prvenstva 2021. godine istorijski događaj za Srbiju i srpski boks.

"Biće to velika promocija srpskog boksa, celokupnog sporta naredne godine, ali i ogromna promocija naše države, što je ujedno i sama potvrda da je naša zemlja zaista cenjena u celom svetu. I zahvaljujući podršci predsednika Aleksandra Vučića našoj kandidaturi i radu ljudi iz Bokserskog saveza, nije bilo velikih problema da nam Izvršni odbor AIBA jednoglasno dodeli organizaciju ovako velikog takmičenja. Veliku zahvalnost moram dati i Umaru Kremlevu, generalnom sekretaru Bokserske federacije Rusije, koji nam je bio vetar u leđa", rekao je Borovčanin.

On je rekao da se nada kako će domaći teren biti veliki podstrek srpskim bokserima da se plasiraju u nekoliko finala Svetskog prvenstva.

"Podsećam da je nekadašnja Jugoslavija na Svetskom prvenstvu u Beogradu, 1978. imala čak sedam medalja. I to će biti i motiv dodatni za naše predstavnike".

"Jugoslavija je te daleke 1978. bila velesila u olimpijskom boksu. Nadamo se da će uspeh biti bar delimično ispunjen, jer u današnje vreme, kada posle raspada SSSR, gotovo svaka bivša Republika ove nekadašnje zemlje ima vrhunske boksere, put do medalje je bar duplo teži", poručio je Borovčanin.

Šampion sveta održaće se u Beogradskoj areni, a očekuje se dolazak jedne od velikih legendi - Ivandera Holifilda ili Roj Džonsa juniora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VELIKA ČAST: Beograd domaćin SP 2021. u boksu

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2020

Jednoglasna odluka...Glavni grad Srbije dobio je, danas. domaćinstvo ove sportske manifestacije jednoglasno na kongresu AIBA u Budimpešti..Svetsko prvenstvo 2021. godine u boksu održaće se u Beogradu. Glavni grad Srbije dobio je, danas. domaćinstvo ove sportske manifestacije jednoglasno na kongresu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Beograd izabran za domaćina Svetskog prvenstva u boksu 2021.

Izvor: Danas, 18.Feb.2020

Svetska bokserska federacija odlučila je na sastanku u Budimpešti da se Beogradu dodeli organizacija Svetskog prvenstva 2021. godine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.