Zoro rana nemoj još svitati

Izvor: Vesti-online.com, 03.Jan.2019, 03:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoro rana nemoj još svitati

Srbi u Hanoveru su Novu 2019. dočekali po restoranima, diskotekama, ili porodično u svojim domovima, a najmasovniji javni doček organizovao je FK JU 96. U veliku donju salu Svetosavskog centra slio se narod i iz okolnih mesta, pa je bilo teško pronaći i parking.

Goste su na ulazu dočekivali raspoloženi veterani Radenko Lazarević i Zoran Milijašević, a pre večere prisutne je pozdravio predsednik Radivoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Mataruga. Potom je zabavu "vodio" bend Pink Panter. Pretežno mladoj publici početak brzim plesovima dobro je prijao, ali i folklorašima Slađi, Smiljani, Draganu, Branki i Dijani nije ništa smetalo, jer su pokazali da brze plesove imaju u nogama isto tako dobro kao i folklor.

Predsednik Mataruga i trener Nedeljko Mičić i ovde su bili organizatori, ali dok je Mataruga više brinuo o rentabilnosti kluba i uspehu zabave, Mičić je i ove večeri više mislio na sportski uspeh.

- Ove godine jesen smo završili na petoj poziciji, ali se na proleće nadamo najmanje drugom mestu - kaže samouvereni Mičić, verujući da je ova zabava prvi prolećni pogodak, jer su im svojim dolaskom navijači i ovde bili najveća podrška.

- Za uspehe možemo da zahvalimo našim sponzorima, a pre svih Čedi Dabetiću i firmama Juve i Bodnar. Da nam nije njih teško bismo sastavljali kraj s krajem, jer i u fudbalu sve ima svoju cenu. Pored sponzora zahvalnost dugujemo i trenerima Nedeljku Mičiću, njegovom bratu Nikoli Mičiću i Draženu Triviću, koji se puno žrtvuju i naravno fudbalerima - priča predsednik Mataruga u prekidima, jer za vreme razgovora nije prestajao da poslužuje goste.

A taj posao posluživanja bio je sve teži, jer su pevači Omer i Siniša temperaturu podigli do usijanja, pa je pivo postajalo sve traženije. Goste su uglavnom posluživali članovi Upravnog odbora i igrači seniorskih ekipa.

Noć je protutnjala brzo kao zahuktali noćni ekspres, ali pesma "Zoro rana nemoj još svitati" koja se čula iza ponoći još dugo nije značila kraj, jer se igralo i pevalo do jutra.

Leko Bulatović standardni golman prve ekipe koji "izgibe" čuvajući mrežu, ove večeri bio je čista rezerva. Mirno je sedeo sa suprugom Andrijanom i sestrom Jelenom Jandrić suprugom veterana Vladimira Jandrića, kojeg ubrajaju u generaciju koja gotovo 20 godina brine o fudbalskom klubu JU 96.

Pesnik Vaso Beklavac, sa 80 godina, najstariji posetilac, sedeo je s Radmilom Matarugom, gošćom iz Republike Srpske

- Sarma, koja je naprosto planula Radmilino je delo, a znanje je naučila od majke Milje koja više nije u najboljoj formi za ovako velike poduhvate - ističe Vaso.

Za stolom do njih sedeo je i Aleksandar Budiša, bivši uspešni trener FK JU 96 sa devojkom. Njemu su ove vesele noći devojka i pesma bile važnije od fudbala.


Muški deo kluba cele noći je posluživao, ali su svi isticali da su sav posao oko organizacije i pripreme uradile žene. Kažu da su one čak i bend izabrale. One: Jadranka Milijašević, Željina Vejić, Biljana Tešić, Sandra Radojičić, Mira Kolarić i Brankica Mataruga zasluženo su se zabavljale, ali su uvek bile spremne da se prihvate i posla ako se ukaže potreba. To se nije dogodilo jer je muški deo funkcionisao jednako dobro kao i na zelenom polju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.