Veterani glavne zvezde Zavičaja

Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2018, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veterani glavne zvezde Zavičaja

KUD Zavičaj iz Vintertura, aktuelni prvak Dečje smotre srpskog folklora u Švajcarskoj, nedavno je održao zabavu u Neftenbahu kraj Vintertura. Pored domaćina na bini su nastupali i gosti, udruženja: Sveti Sava iz Cuga i Ras iz Lucerna.

U prepunoj sali program koji je izuzetno vodio Vladimir Miljković, otvorili su "pilići" Zavičaja igrama iz Šumadije, potom su nastupali dečji, srednji i izvođački ansambl >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << domaćina, srednji ansambl gostiju iz Lucerna i prvi ansambl "Svetog Save iz Cuga. Pevačka grupa zavičaja izvela je "Udaću se, udaću se", a onda su na binu stupali veterani domaćina, grupa koju su nazvali Nikad nije kasno.

Ovo je bio njihov premijerni nastup, a publika je bila očarana oni, što su prikazali. Na kraju je sve začinio prvi ansambl Zavičaj pevanjem pesme: "Kad poteram brda niz goveda" i igrama iz Banata.

Posle nastupa svih folklornih ansambala domaćini su uručili zahvalnice i prigodne poklone predstavnicima gostujućih ansambala, a potom je nastvaljeno veselo druženje.

- Sala je bila prepuna, a zabava odlična, vesela, sa veoma bogatim kulturno-umetničkim programom za šta se pobrinulo naših pet ansambala, naše dve pevačke grupe, ali i ansambli gostujućih društava iz Cuga i Lucerna. Moram da izdvojim premijerni nastup našeg novoosnovanog ansambla Nikad nije kasno, koji je propraćen ovacijama i aplauzom od prvog do poslednjeg koraka - bio je izuzetno zadovoljan Jovica Lazarević, predsednik Zavičaja.

On se u ime članova svog društva zahvalio svima koji su došli na zabavu, kao i gostujućim društvima koji su doprineli lepoj atmosferi i druženju.

A jedan od onih koji su došli na zabavu je i Marko Stanković koji je sa drugovima stigao iz St. Galena.

- Volim folklor, ranije sam i ja igrao u Roršahu, a ovde sam došao da vidim kolege iz Zavičaja. Sjajna je atmosfera, dobro se družimo, a video sam i neke poznanike posle dužeg vremena, tako da sam baš zadovoljan što sam došao - kaže Stanković.

Rade Lazarević, dosadašnji umetnički rukovodilac dečjeg ansambla bio je pomalo i tužan posle zabave

- Katarina Janković i ja smo već četvrtu godinu smo umetnički rukovodioci srednjeg dečjeg ansambla od 12 do 16 godina. Pre tri godine smo bili švajcarski i evropski prvaci, a ove godine ponovo smo bili prvi u Švajcarskoj. Deca su se izuzetno vezala za nas, a i mi za njih jer smo puno vremena provodili zajedno.

Česte su probe, ali išli smo i na kuglanje, na izlete u Evropa park i druga mesta, pa na gostovanja. Ove godine Katarina i ja prestaćemo da budemo umetnički rukovodioci, pa su suze su išle i nama i njima - iskren je Rade.

Njemu i Katarini Janković, srednji dečji ansambl je na bini uručio i poklone i cveće za dosadašnju lepu saradnju i za rastanak.

Jovica Lazarević, navodi da je ansambl veterana osnovan početkom godine da ga čine, uglavnom, roditelji igrača dečjih grupa.

- Probe novoosnovanog ansambla se održavaju petkom a posle proba se, uz čašicu šljivovice druženje često produži do kasno u noć.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.