U Jerusalimu otvoren Srpsko-jevrejski centar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2019, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Jerusalimu otvoren Srpsko-jevrejski centar

Uz himne Izraela i Srbije, koje je izvela primadona beogradske Opere Jadranka Jovanović, i minut tišine za sve žrtve Drugog svetskog rata, na ONO akademskom koledžu u Jerusalimu u sredu je svečano otvoren Srpsko-jevrejski centar "Sveti Sava i Jehuda Alkalaj", izveštava Politika.

Studenti ONO akademskog koledža, najveće i najrenomiranije privatne visokoškolske ustanove u Izraelu, koju pohađa 60.000 studenata, u pet gradova, imaće priliku da uče srpski jezik i kulturu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao i istoriju srpskih Jevreja.

Simbolično, održan je i prvi čas našeg jezika, uz učešće srpskih glumaca Ane Sofrenović i Vjere Mujović Prajs.

Ovaj centar u okviru obrazovne ustanove koji se nalazi u zapadnom delu Jerusalima, izraelski je pandan srpsko-jevrejskom centru otvorenom na Filološkom fakultetu Beogradskog univerziteta krajem septembra, navodi Politika.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.