Srbi iz Slovenije proslavili Savindan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2018, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi iz Slovenije proslavili Savindan

Srbi u Sloveniji danas su proslavili Savindan, a najsvečanije je proslavljena slava u Mariboru, drugom najvećem gradu po veličini u toj zemlji.

Ovaj svečani praznik Srbi iz Srpskog kulturnog društva Maribor proslavljaju kao svoju slavu kojoj je prisustvovala i ambasadorka Srbije u Sloveniji Zorana Vlatković.

Proslavi praznika Svetog Save prisustvovali su i gradonačelnik Maribora Andrej Fištravec, njegov zamenik Zdravko Luketić, kao i predstavnici Rimokatoličke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << crkve.

Ovo je treća godina kako Srbi iz Maribora proslavljaju praznik Svetog Save masovno i na visokom kulturnom nivou, navode "Štajerske novice".

Svečanosti su počele u dvorani "Union" Svetosavskom akademijom na kojoj su nastupili mladi članovi iz Srpskog kulturnog društva Maribor, PKUD Sveti Nikola takođe iz Maribora i polaznici škole srpskog jezika iz Pravoslavne crkve Ćirila i Metodija.

Kulturni program bio je posvećen Svetom Savi, a potom je za zvanice priređena svečana večera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.