STIŽU ČESTITKE: Božić čestitali Vučić, Mali, Maja Gojković...

Izvor: Kurir, 06.Jan.2015, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STIŽU ČESTITKE: Božić čestitali Vučić, Mali, Maja Gojković...

Neka toplina badnjaka i svetlost Vitlejemska probude u našim srcima ljubav i toleranciju kao noseću misao vere svetosavske, vere pravoslavne.Mir Božiji, Hristos se rodi!“, poručio je premijer

BEOGRAD - Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas božićnu čestitku sveštenstvu i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

„"Vaša svetosti, Vama, sveštenstvu, monaštvu i vernom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << narodu, koji najradosniji hrišćanski praznik Rodjenja Hrista slave po Julijanskom kalendaru, želim da božićne praznike proslave u ljubavi, miru i slozi", navodi se u čestitki.

"Neka toplina badnjaka i svetlost Vitlejemska probude u našim srcima ljubav i toleranciju kao noseću misao vere svetosavske, vere pravoslavne. Mir Božiji, Hristos se rodi!“", poručio je Vučić.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i gradonačelnik Beograda Siniša Mali čestitali su Božić Srpskoj pravoslavnoj crkvi i građanima koji taj praznik slave po Julijanskom kalendaru. "U ime Narodne skupštine i svoje ime čestitam vam Božić u želji da praznične dane provedete s najbližima u miru i ljubavi. Neka nam najradosniji hrišćanski praznik donese međusobno poštovanje, razumevanje i toleranciju", navela je Maja Gojković u čestitki.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali poželeo je svim građanima da Božić proslave u miru, zdravlju, ljubavi i sreći u krugu svojih porodica i svojih najbližih. "Ovo je dan mira i sloge, kada treba da jačamo osećaj zajedništva i učvršćujemo porodične vrednosti", naveo je gradonačelnik u čestitki, uz poruku da čuvaju svoje porodice, jer kako je istakao, jake porodice predstavljaju osnov jakog društva.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.