RAT NA ULICAMA Dileri u panici prete članovima Svetog Save

Izvor: Blic, 04.Dec.2014, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAT NA ULICAMA Dileri u panici prete članovima "Svetog Save"

Članovi Udruženja građana "Sveti Sava" svakodnevno su primali pretnje nakon što su odlučili da Mladenovac izlepe plakatima na kojima su fotografije šest osoba za koje tvrde da su narko-dileri. Batine, napadi, "molotovljevi kokteli"... samo su deo "upozorenja", zbog čega je predsednik Udruženja i danas pod nadzorom policije.

- Otkako se pročulo da ćemo izbaciti spisak dilera droge, počele su svakodnevne pretnje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kruže kolima oko kuća članova, prete batinama i bacanjem "molotovljevih koktela" na kuću predsednika Udruženja u Mladenovcu. Zbog svega toga, on je jedno vreme bio pod policijskom zaštitom i policija mu i sada obilazi kuću - kažu za Alo! iz Udruženja i dodaju da im se čak podmeću lažni profili na Fejsbuku sa izmišljotinama.

U "Svetom Savi" ističu da je kampanja urodila plodom jer su građani Mladenovca počeli da im nude pomoć i da pomažu u borbi protiv kriminala.

- Verujte, skupio se veliki broj ljudi, najbolje je što je većina mladih, i svi oni su protiv droge. Nude pomoć. Čak su toliko besni na dilere da bi ih najradije uhvatili i dovukli na trg i linčovali. Ipak, urazumili smo ih i rekli da sve treba prepustiti policiji, tužilaštvu i sudu jer u njihovim rukama je zakon. Naravno, ima i Mladenovčana koji su i dalje u grču, ali verujem da će i oni shvatiti šta je dobro - rekao je predsednik Udruženja za Mladenovac.

Podsetimo, nedavno je u Mladenovcu članovi Udruženja građana "Sveti Sava" na 50 lokacija izlepili plakate sa imenima i podacima lokalnih prodavaca droge.

Ispod plakata, imenom i prezimenom, navode se Mladenovčani koje to udruženje optužuje da su dileri.

- Ovo je ološ koji truje našu decu, a voze najskuplje automobile bez dana staža. Drukajte dilere i sumnjive likove oko vaše dece i vaše kuće da zaustavimo zlo u našem Mladenovcu - piše ispod fotografija.

Udruženje "Sveti Sava" osnovano je u februaru prošle godine, a slična akcija pokrenuta je tada u Lazarevcu, kada se vodio pravi mali rat između osoba čije su fotografije bile okačene širom tog grada i članova tog udruženja.

- Miroslav Janković - neosuđivan, od 2006. do 2012. pisano mu je šest krivičnih prijava za nošenje oružja, nasilničko ponašanje, ugrožavanje sigurnosti i trgovinu drogom.

- Đorđe Rajić - čeka na izdržavanje kazne, od 2006. do 2012. pisano mu je osam krivičnih prijava za nasilničko ponašanje, razbojništvo i saobraćajne prekršaje.

- Milan Timotijević - neosuđivan, od 2006. do 2012. pisano mu je 15 krivičnih prijava za falsifikovanje, drogu, prikrivanje, napad na službeno lice i saobraćajne prekršaje.

- Milan Dimitrijević - osuđivan četiri puta, od 2001. do 2012. pisano mu je 15 krivičnih prijava za falsifikovanje dokumenata, nošenje oružja, prikrivanje, telesne povrede, napad na službeno lice, sprečavanje službenog lica u obavljanju dužnosti, trgovinu drogom.

- Mladen Novaković - hapšen zbog sumnji da diluje drogu, nasilje, iznude, a osuđen je na višegodišnju robiju. Dolazi iz zatvora na vikend u Mladenovac i redovno se viđa sa prijateljima.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.