Patrijarh otvorio Božićno seoce (FOTO, VIDEO)

Izvor: Mondo, 04.Jan.2019, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh otvorio "Božićno seoce" (FOTO, VIDEO)

Na platou ispred Hrama Svetog Save večeras je otvorena manifestacija "Božićno seoce" koja će trajati do 28. januara.

"Božićno seoce", koje se ove godine održava drugi put i deo je manifestacije "Beogradska zima", otvorio je patrijarh Irinej, koji je poručio je da je želja svih da se posebno pripremimo i proslavimo najveći praznik naše vere i naše crkve, praznik Hristovog rođenja, Božić.

Patrijarh je rekao da veruje da će manifestacija "Božnićno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << seoce" obradovati mnoge građane Beograda, a posebno decu.

Izvor: Tanjug

"Sve vas pozdravljam mirom i blagoslovom Božjim", rekao je patrijarh i pozvao na zajedničku molitvu za mir, ljubav i slogu.

Svečanom otvaranju kao gost prisustvovala je i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, nastupili su Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije i policije, a potom Sanja Ilić i "Balkanika".

Pre otvaranja manifestacije, patrijarh Irinej je podelio novogodišnje paktiće u kripti Hrama Svetog Save.

U okviru manifestacije "Božićno seoce" pripremljen je bogat program, a posetioci će i ove godine imati priliku da uživaju u muzičkom programu, nastupima dečijih i crkvenih horova, duhovnoj muzici, nastupima najpoznatijih muzičkih izvođača.

Osim toga, moći će da obiđu plato Hrama u fijakeru i da u drvenim kućicama kupe rukotvorine, tradicionalne proizvode, suvenire, domaće specijalitete i poklone.

"Božićno seoce", u saradnji sa Hramom Svetog Save i pod pokroviteljstvom Ministarstva pravde - Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama, Grada Beograda i Gradske opštine Vračar, organizuju kompanije "Color Media Communications" i "Ninamedia".
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvorena manifestacija "Božićno seoce" kod Hrama Svetog Save

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jan.2019

U organizaciji Hrama svetog Save, Color Media Communications i Nina Media, ispred hrama je večeras počeo dvonedeljni kulturno-umetnički program posvećen najmlađima, pod nazivom "Božićno seoce na Vračaru". Očekuju nas brojni duhovni, muzički, dramski, likovni i literarni sadržaji...Patrijarh...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.