Patrijarh osveštao badnjak pred Hramom

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jan.2014, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh osveštao badnjak pred Hramom

Patrijarh srpski Irinej osveštao je danas badnjak ispred Svetosavskog platoa posle čega je u Hramu svetog Save počela večernja liturgija uoči Božića.

Veliki broj Beograđana sa svojim badnjacima došao pred Hram Svetog Save  

"Badnji dan je naš sveopšti praznik, stari praznik koji smo nasledili od naših praotaca koji su imali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << svoje simbole i signale, dok još nisu bili hrišćani", rekao je Irinej u obraćanju okupljenima, kojih je bilo oko 500.

 

Patrijarh je istakao da je badnjak "čvrsto drvo koje ima jak žar i jak plamen".

 

"Badnjak je drvo čvrsto, ima jaku svetlost i plamen koji je simbol božanske ljubavi, koja se izražavala kod naših predaka", rekao je on.

 

Patrijarh je dodao da, na današnji dan, svetlost badnjaka treba sve da nas ispuni ljubavlju prema sebi, bližnjima ali svim drugim ljudima, bez obzira na rasu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Irinej osveštao badnjak ispred Hrama svetog Save

Izvor: Beta, 06.Jan.2014

BEOGRAD, 6. januara 2014. (Beta) - Patrijarh srpski Irinej osveštao je u ponedeljak badnjak ispred Svetosavskog platoa nakon čega je u Hramu svetog Save održana večernja liturgija uoči Božića..."Badnji dan je naš sveopšti praznik, stari praznik koji smo nasledili od naših praotaca koji su imali...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.