Omerović: Zukorlić ne misli dobro Bošnjacima

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 24.Jan.2011, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omerović: Zukorlić ne misli dobro Bošnjacima

BEOGRAD - Član Odbora Skupštine Srbije za bezbednost Meho Omerović, koji je i funkcioner Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), izjavio je da su verska pitanja uvek posebno osetljiva u mešovitim sredinama i pozvao na uvažavanje svih praznika.

"Verska pitanja su uvek posebno osetljiva u mešovitim sredinama. Šta god da je bilo u prošlosti danas je situacija drugačija, moramo poštovati jedini druge i uvažavati tuđe praznike", rekao je Omerović povodom poziva muftije Muamera >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Zukorlića muslimanima na bojkot školske slave Sveti Sava.

Omerović smatra da svakodnevna proizvodnja tema koje Zukorlić nameće javnosti neće doneti ništa dobro Bošnjacima.

"Problemi postoje, oni se moraju rešavati dijalogom, a ne dolivanjem ulja na vatru", poručio je Omerović, koji je i funkcioner Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasima Ljajića.

Zukorlić je pozvao muslimane da ne dozvole realizaciju projekta asimilacije i pokrštavanja njihove dece kroz učešće na skupovima koji će navodno biti organizovani povodom predstojećeg obeležavanja školske slave Svetog Save.

Ko si ti Omerovicu da "brines' o Bosnjacima u Sandzaku, gledaj svoju Romsku populaciju a Bosnjake u Sandzaku ostavi na miru !

Covek je u pravu. MUFTIJA siri mrznju medju narodima umesto toleranciju i zajednicki zivot.

S ovim se Zukorlic sam diskvlikovao kao svestenik i dokazao da je netolerantan i sovinista.

Gradjanin Srbije bez obzira koje su religije i nacionalnosti trebali bi da bojkotuju ovog tipa koji

je sam nesvestan sta on i njegove pristalice mogu da naprave ovom drustvu. Ja ne mogu da razumem zasto javno tuzilastvo ne stiti nas ustav i nasu demokratiju od ovakvih tipova. On je vise puta krsio zakon.

Zukorlic povampireni, pun mrznje, koji svom vlastitom narodu cini zlo trebao bi biti uhapsen jer ozbiljno narusava javni mir i red i svojim izjavama dovodi u pitanje bezbjednost. U onoj Jugoslaviji on dugo ne bi bio na slobodi ne bi se ni culo za njega.

U Srbiji ne postoji nacionalna mrznja niti iko kome namece nesto. Svako slavi ono sto mu je srcu i to je to.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.