Odblokiran račun KUD Karadžić

Izvor: Blic, 09.Nov.2017, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odblokiran račun KUD "Karadžić"

Račun KUD "Karadžić" iz Loznice, posle tri meseća odblokiran je i jedno od najstarijih društava na Balkanu nastaviće da radi bez problema u koji je zapalo posle izgubljenog sudskog spora oko Vlasništva nad Vukovim domom kulture.

Novčana pomoć stigla je iz Minhena i tamošnjeg Srpskog kulturnig društva "Sveti Sava", čiji članovi su prikupili 1.400 evra i na taj način obezbedili nedostajući novac za izmirenje ukupnog duga od oko 300.000 dinara prema Gradskom pravobranilaštvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Državnom pravobranilaštvu, odeljenju u Valjevu.

- Pored pojedinaca iz lozničkog kraja, koji su se odazvali našem apelu za pomoć kada smo zapali u finasnijsku krizu, pre nekoliko dana javili su nam se i prijatelji iz Minhena i ponudili svoju pomoć. Organizovali su koncert i zabavu, na kojima su od naših ljudi prikupili onoliko koliko nam je falilo da izmirimo obaveze - kaže Dragan Tošić, predsednik KUD "Karadžić".

U pismu koje je stiglo u Loznicu, Goran Kavržić, predsednik SKD "Sveti Sava" izrazio je čuđenje što se "Karadžić" uopšte našao u takvoj situaciji ističući značaj društva koje više od 160 godina neguje tradiciju i predstavlja srpski folklor na koncertima i festivalima širom sveta.

- Ostao sam zatečen i šokiran, čuvši da ste se vi, svi zajedno, našli u vrlo teškoj i žalosnoj situaciji. Mi Svetosavci smo zaista ponosni na vas i što vas imamo za prijatelje. Teško je prihvatiti na znanje, da ste se vi, koji ste jedan od glavnih stubova odbrane srpske kulture, tradicije, običaja i umetnosti, koji ste nam primer, i ne samo nama nego mnogim društvima u svetu, našli u takvoj situaciji. Odreagovali smo kako smo mogli i umeli i naša pomoć za vas, dragi prijatelji, stiže - poručio je Kavržić.

On je, zajedno sa Vojislavom Kostićem, inače Lozničaninom i podpredsednikom društva u Minhenu, poželeo da "Karadžić" nastavi dalje da radi i ponosno pronosi tradiciju Srbije. Bez obzira na nedaće u kojima su se našli, članovi KUD "Karadžić" su neprekidno radili i priređivali sve ranije planirane programe, a kakav še biti sastav budućeg rukovodstva društva, znaće se posle izborne skupštine koja će uskoro biti zakazana. S.PAJIĆ
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.