Niš: I večeras pale sveće za Vuka

Izvor: B92, 18.Feb.2014, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: I večeras pale sveće za Vuka

Niš -- U Parku svetog Save u Nišu, na mestu gde je prošlog ponedeljka ubijen student Vuk Stojiljković, i večeras upaljene sveće.

Na mestu ubistva i večeras su bili članovi porodice Stojiljković, prijatelji, komšije, poznanici i građani koji ga nisu poznavali, nekoliko stotina građana prošlo je pored mesta ubistva, a kao i svake večeri tu je i Olga Stojiljković, Vukova baka.

"Bio je dete kakvo se samo poželeti može. O njegovoj plemenitosti svedoče svi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji su ga znali. Pre deset godina ostao je bez oca, pa je čuvao i dvojicu mlađe braće. Uvek je želeo da zaštiti slabije, mislim da je zato i stradao", rekla je Tanjugu baka-Olga.

Među okupljenim građanima večeras je bila i Gordana Ranđelović čiji je sin sa još troje mladih ljudi pre pet godina stradao na Bulevaru Nemanjića, a kako kaže "bahati vozač koji ih je usmrtio u pijanom stanju nije dobio zasluženu kaznu".

Bila je to nesreća u kojoj je stradalo troje mladića i jedna devojka."Došla sam da dam podršku Vukovoj majci, braći i prijateljima da istraju u ovome. Moju su decu ponovo ubili na suđneju.

''Želim da se ne dozvoli ponovna smrt Vuka Stijiljkovića", kroz suze je rekla Gordana.

Na skupu je bila i bibliotekarka sa medicinskog fakulteta koja kaže da je Vuka viđala svakodnevno, "bio je dobro dete i dobar student".

Prva komšinica, takođe govori o Vukovoj plemenitosti i nevinosti.

Putem Fejsbuk stranice, građani svakodnevno izražavaju protest zbog ubistva nedužnog studenta, traže borbu protv nasilja i pravednu kaznu za nasilnike.

Fejsbuk zajednica "Budimo Vukove oči i uši" do sada broji gotovo 40 000 članova.

Vuk Stoiljković (22) , ubijen je u ponedeljak 10. februara uveče. Policija je s tim u vezi izdala zvanično saopštenje u kome se navodi da je uhapšen Dimitrije S. (20), osumnjičen da je Vuka 4 puta ubo nožem u vrat, stomak i grudi, nakon čega je on preminuo.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Niš: Blage kazne za nasilnike

Izvor: Akter, 18.Feb.2014

U Parku svetog Save u Nišu, na mestu gde je ubijen student Vuk Stojiljković, i večeras upaljene sveće - bol, tišina i redovi građana koji dolaze da odaju poštu ubijenom i daju podršku borbi protiv nasilja

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.