Nema razloga za povećanje školarina

Izvor: B92, 23.Jan.2013, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema razloga za povećanje školarina

Beograd -- Ministar Žarko Obradović smatra da nema razloga za povećanje cena školarina na pojedinim fakultetima i najavio pomoć onima koji nemaju dovoljno novca.

"Moramo shvatiti da je ekonomska situacija ozbiljna i da se troškovi rada fakulteta ne mogu prevaljivati preko leđa studenata. Znamo da su ekonomske mogućnosti fakulteta različite i mi ćemo onima koji nemaju dovoljno novca pomoći", rekao je Obradović novinarima u Beogradu.

On je izrazio nadu da će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izdvojeno više novca za troškove fakulteta za grejanje, prostor...

Govoreći o proslavi školske slave Sveti Sava, ministar je ponovio da je ministarstvo preporučilo da to bude u petak, 25. januara, a da one škole koje su već zakazale obeležavanje slave u nedelju, mogu to i da urade.

Obradović je dodao i da je namera ministarstva da se s poboljšanjem ekonomske situacije projekat besplatnih udžbenika proširi i do osmog razreda osnovnih škola.

"Besplatni udžbenici će ove godine biti za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, nemamo dovoljno finansijskih sredstava da to proširimo i na peti razred", dodao je ministar.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Studenti ne mogu pokrivati troškove rada fakulteta

Izvor: Akter, 23.Jan.2013

Ministar Žarko Obradović smatra da nema razloga za povećanje cena školarina na pojedinim fakultetima

Nastavak na Akter...

Beogradski univerzitet traži veće školarine, Vlada protiv

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Jan.2013

Beogradski univerzitet (BU) najavio je da će podneti zahtev Ministarstvu obrazovanja i nauke za poskupljenje školarina na fakultetima, iako je resorni ministar Žarko Obradović javno rekao da se ne slaže sa ovim potezom.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Obradović: Nema razloga za povećanje školarina

Izvor: Studio B, 23.Jan.2013

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da nema razloga za povećanje školarina na pojedinim fakultetima i naveo da će ministarstvo pomoći onim fakultetima koji nemaju dovoljno novca. .."Moramo shvatiti da je ekonomska situacija ozbiljna i da se troškovi rada fakulteta ne mogu prevaljivati...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.