Devojčica povređena u pozorištu

Izvor: Press, 08.Okt.2010, 05:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčica povređena u pozorištu

Desetogodišnja E. M. učenica četvrtog razreda Osnovne škole „Sveti Sava" u Nišu povredila se juče u Lutkarskom pozorištu, posekavši se na držač stolice. Dete je zbrinuto na Dečjoj hirurškoj klinici gde joj je ušivena duboka posekotina na prstu
Velimir Kostov, zamenik direktora Lutkarskog pozorišta, kaže da je sala stara tridesetak godina i da stolice imaju mehanizam koji nije bezbedan za decu.
- Već se tri, četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << puta dešavalo da se deca povrede. Potrebno je kompletno rekonstruisati pozorišnu salu i zameniti stolice. Ali mi to ne možemo da učinimo iz sopstvenih sredstava. U dva navrata smo uz saglasnost grada iz NIP-a tražili 16 miliona za ovu namenu ali ih nismo dobili. Potrebno je što pre iznaći sredstva u interesu bezbednosti dece - kaže Kostov.
Nenad Gašević, načelnik Uprave za obrazovanje, kulturu i sport, žali zbog ovog incidenta ali kaže da se novac iz budžeta raspodeljuje prema prioritetima.
- U više navrata smo odobravali novac za Lutkarsko pozorište, ali se ne sećam da su tražili i za rekonstrukciju sale. Znam da smo pare dali za Lutkarsku radionicu i za još neke radove. Mi se trudimo da novac usmerimo tamo gde je to najneophodnije ali nema uvek dovoljno sredstava za sve korisnike. Videćemo šta možemo da učinimo kako se ovakve stvari ne bi ponovo dešavale - navodi Gašević.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.