MEŠTANI KOZARACA: SEVERININ MUŽ NAM UZIMA IKONU

Izvor: Kurir, 07.Dec.2011, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MEŠTANI KOZARACA: SEVERININ MUŽ NAM UZIMA IKONU

KIKINDA - Ne daju da mrdne iz crkve! Meštane Novih Kozaraca kod Kikinde neprijatno je iznenadila vest da bi iz njihove Crkve Svetog proroka Ilije mogla da bude odneta kopija ikone Presvete Bogorodice Trojeručice vredna 33.000 evra.

KIKINDA - Ne daju da mrdne iz crkve!

Meštane Novih Kozaraca kod Kikinde neprijatno je iznenadila vest da bi iz njihove Crkve Svetog proroka Ilije mogla da bude odneta kopija ikone Presvete Bogorodice Trojeručice vredna 33.000 evra. Uz specijalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << mere obezbeđenja, ikona je iz Hilandara dopremljena 1. avgusta prošle godine, a novac za izradu kopije dale su mnoge firme, ustanove i pojedinci. Biznismen Milan Popović, poznatiji kao muž Severine Vučković, priložio je najveći iznos - 22.000 evra!

Međutim, aktuelni predsednik crkvenog odbora Milenko Brkić kaže da je u subotu, u dva džipa, iz Beograda došla grupa mladića i pokušala da uzme ikonu, ali im meštani to nisu dozvolili.

- Pozvali su se na pismenu odluku Eparhije banatske prema kojoj ikona treba da bude ustupljena Milanu Popoviću. Jedan od meštana im je rekao da se ne igraju i da ne mogu bez odluke crkvenog odbora da je nose iz crkve. O svemu smo obavestili policiju u selu i momci su praznik ruku napustili Nove Kozarce - priča Brkić.

Nekadašnji predsednik crvenog odbora Milan Reljić, na čiju inicijativu je ikona izrađena, kaže da ne zna šta o čemu je reč.

- I ovom prilikom se zahvaljujem Milanu Popoviću što je podržao našu inicijativu, ali ne mogu da verujem da je, nakon toliko vremena, za njega sporno 22.000 evra - kaže Reljić.

Redakcija Kurira pokušala je u nekoliko navrata da stupi u kontakt sa Milanom Popovićem, čak i preko Severininog portparola Tomice Petrovića, ali do zaključenja ovog izdanja nismo uspeli.

Ko je kome dužan?

Beogradski duhovni centar „Voanerges“, koji je organizovao izradu ikone, uputio je dopis vladiki Nikanoru u kojem crkvenom odboru zamera što je prikupio samo nekoliko odsto svote za izradu ikone, niti organizovao krsni hod ikone po Srbiji.

- Ukoliko vi blagodarite da gospodin Milan Popović preuzme ikonu, a preostali iznos do pune vrednosti izrade ikone uplati za izradu nove, koja bi krenula u krsni hod, mi zdušno to podržavamo - stoji u dopisu koji su 12. novembra uputili vladiki.
Pogledaj vesti o: Sveti Ilija

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Meštani Novih Kozaraca: Severinin Milan nam uzima ikonu!

Izvor: S media, 07.Dec.2011

Milan Popović je prvo dao prilog za izradu kopije ikone Trojeručice, a onda poželeo da je poseduje.

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.