IVANOVIĆ NIJE RAZGOVARAO SA HISOM

Izvor: Kurir, 05.Avg.2010, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IVANOVIĆ NIJE RAZGOVARAO SA HISOM

KOSOVSKA MITROVICA - Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je da na proslavi Ilindana u Vučitrnu nije razgovarao sa koordinatorom Vlade Kosova za sprovođenje strategije za sever pokrajine Iljberom Hisom.

Ivanović je  rekao da 2. avgusta u Vučitrnu nije razgovaro sa Hisom iako smatra da neslužbeni kontatki sa predstavnicima kosovskih Albanaca mogu biti od koristi.

"Prhvatio sam poziv organizacionog odbora da prisustvujem osvećenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << crkve Svetog Ilije i ručku koji je tim povodom organizovan, a to je učinio i Hisa", rekao je Ivanović.

"S njim nisam razgovarao, između nas je sedeo (vladika) Amfilohije, ali smatram da makar i ovakvi neslužbeni kontakti sa predstavnicima kosovskih Albanaca mogu biti od pomoći", kazao je državni sekretar i dodao: "Pre ili kasnije moraćemo za sto za njima".

Administrator Eparhije raško priznrenske Amfilohije je toga dana u crkvi Svetog proroka Ilije služio svetu liturgiju, prvu nakon 1999. godine.

Crkva je uništena u martovskom nasilju 2004. godine i sada je u toku njena obnova - završni radovi na krovu i restauraciji fresaka. Osvećenju crkve prisustvovalo je oko 200 vernika sa severa Kosova i obližnjih srspskih enklava, koji su došli autobusima u pratnji Kosovske policije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.