Donacija manastiru u Kacapunu

Izvor: juGmedia, 07.Okt.2016, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donacija manastiru u Kacapunu

VLADIČIN HAN .- Manastiru Svetog Ilije u selu Kacapun, u opštini Vladičin Han, Udruženje „Kraljevina Srbija“ doniralo je 40.000 dinara za obnovu te svetinje. Novac je namenjen za završetak radova na konaku .

Manastir u Kacapunu jedan je od najstarijih na području vranjske Eparhije i pretpostavlja se da datira iz 13. veka.

Pretpostavlja se da se na njega obrušilo brdo pa je tako, kažu meštani, ostalo >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << zatrpano više od jednog veka. Zanimljivo je da je svetinju otkrila stoka prilikom ispaše.

Njegovoj obnovi pristupilo se tek 2003. godine zahvaljujući Eparhiji i resornom ministarstvu. Ozidan je konak  a lokalna samouprava je pomogla da se uredi prilazni put. O manastiru  brine otac Serafim.

Lj. Pavlović
Pogledaj vesti o: Sveti Ilija

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.