Zlatni zanat obućara Laze

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2022, 00:32

Zlatni zanat obućara Laze

Vremena se menjaju, pa i neki zanati izumiru, ali za obućarstvo, međutim, to se ne bi moglo reći. Obućarska radnja Lazara Nikolića iz Rume posećena je svakodnevno a posla oko popravke i izrade nove obuće ima stalno.

Nekada se govorilo da dobar zanat zlata vredi. Potreba za uslugama zanatlija nije prestala ni danas što potvrđuju i Rumljani koji neretko posećuju i koriste uslugu obućara.

Lazar Nikolić iz Rume obućarskim zanatom bavi se nešto više od trideset >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pet godina. Kako kaže, posla ima uvek, stalne mušterije su tu, a kako kaže, da ponovo može da bira opet bi se opredelio za obućarstvo.

Obućar Laza, kako je poznat Rumljanima, za sada se ne žali jer mu posla ne manjka. Nastavio je porodičnu tradiciju, te je najmlađek sina obučio zanatu, jer, kako tvrdi, za one koji žele uvek će biti posla, bez obzira na savremeni način življenja.

Više u prilogu RTV.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.