Zlatna štafeta ruskih biatlonistkinja

Izvor: Vostok.rs, 23.Jan.2011, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatna štafeta ruskih biatlonistkinja

23.01.2011. -

Ruske biatlonistkinje Svetlana Slepcova, Ana Bogalij-Titovac, Natalija Guseva i Olga Zajceva su dobili u subotu zlatne medalje u štafeti 4 po 6 kilometara u etapi Svetskog Kupa u Italiji. Ruskinje su skoro za minut bili ispred švedskog kvarteta, koji je dobio srebrnu medalju. Bronzanu medalju su dobili sportistkie iz Nemačke.

Trijumf ruskih biatlonistkinja je bio ostvaren baš na vreme. Reprezentacija u ovoj etapi Svetskog kupa počela je dosta skromno. Činilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << se da uspeh ne žuri u pomoć muškoj i ženskoj reprezentacijama. Međutim, visoki nivo ruskih «skijaša koji pucaju» morao je da se ispolji. Tako se i desilo.

Četiri devojke su počele da vode od prve etape zahvaljujući naporima Svetlane Slepcove. Ana Bogalij-Titovac i Natalija Guseva, koje su trčale iza nje, sačuvale su tempo i šansu za pobedu. Olga Zajceva, koja je bila poslednja, dozvolila je Šveđanki Heleni Ekholm da smanji razliku, ali je završila prva. Eksperti priznaju bezuslovno liderstvo u timu Svetlane Slepcove. Ona je radila punom parom, odredila ritam trke i podstakla druge učesnice tima. Evo kako je ona komentarisala uspeh ruske reprezentacije.

Danas je verovatno najupečatljivija trka u celoj sezoni. Emocije su samo pozitivne. Mi smo sve srećne, radile smo kao tim i najzad poklonile pobedu navijačima, koji su je žarko želeli. Željni smo da u nas verujete. Hvala što navijate za nas! Raspoloženje i uzbuđenje bilo je kao prilikom Olimpijade. Sve snage sam uložila da bi devojkama bilo malo lakše na trima etapama.

Između ostalog, i muška reprezentacija se trudi, a da ne zaostane. Rus Anton Šipulin je dobio 22. januara bronzanu medalju u trci od 15 kilogmetara. Dva dana pre toga je on dobio zlatnu medalju u sprinterskoj trci od 10 kilometara.

Dakle, ruski biatlonisti imaju šansu da steknu kondiciju za predstoeći u martu svetski šampionat i dostojno nastupe u njemu. Ništa drugo navijači od njih ne čekaju.

Izvor: Golos Rossii, foto: RIA Novosti

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.