Žena poginula u olujnom nevremenu u Poljskoj

Izvor: RTS, 08.Nov.2015, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žena poginula u olujnom nevremenu u Poljskoj

Jedna žena je poginula, a druga je teško povređena u olujnom nevremenu s udarima vetra većim od 100 kilomatara na čas, koje je zahvatilo severne i centralne oblasti Poljske.
Grana koju je polomio vetar pala je na dve žene, a 34-godišnja žena je poginula na mestu, a njena majka je povređena i u kritičnom stanju prevezena u bolnicu, saopštio je Tadeuš Konkol iz poljske Vatrogasne straže.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Bura snage 10 stepeni po Boforovoj skali duva na Baltiku, diže talase visoke nekoliko metara i privremeno je zarobila brodove u lukama, javila je poljska javna televizija TVP.info.
Olujno nevreme zahvatilo je polovinu Poljske, a vetar lomi grane i obara drveće, a zbog pokidanih vodova u Varminsko-Mazurskom vojvodstvu na severo-istoku Poljske bez struje je 3.700 domaćinstava.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Poljska: Žena poginula u jakoj oluji

Izvor: B92, 08.Nov.2015

Jedna žena je poginula, a druga je povređena, kada je na njih u gradu Sopotu na severu Poljske zbog snažne oluje i vetra jačeg od 100 km na čas, pala grana...Grana koju je polomio vetar pala je na dve žene, 34-godišnja žena je poginula na mestu, a njena majka je povređena i u kritičnom stanju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.