Žena pobedila anoreksiju i rodila dete

Izvor: Blic, 02.Apr.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žena pobedila anoreksiju i rodila dete

Telo Britanke Hejli Vajld je toliko podsećalo na skelet da su je doktori upozorili da je samo nedelju dana deli od sigurne smrti. Međutim, tri godine kasnije, nakon osmogodišnje borbe protiv anoreksije, Hejli se povratila tako što je rodila dečaka, piše Dejli mejl.

Dvadesetogodišnja Hejli i njena majka juče su objavile zastrašujuću fotografiju Hejli kada je bila teška samo 31 kilogram. One su želele da pokažu zastrašujuće posledice anoreksije, ali i da dokažu da, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ma kako situacija delovala mračno, uvek postoji nada. Fotografija je snimljena kada je Hejli imala 16 godina. Ona se sa anoreksijom borila od svoje 11 godine. Doktori su je tada upozorili da ima još deset dana da živi ukoliko ne počne da dobija na težini. Hejli je mesecima bila u bolnici i hranili su je pomoću cevčice. Kosa je počela da joj opada i nije imala menstruaciju četiri godine. Ali, napori medicinskih eksperata i podrška roditelja pomogli su Hejli da se udalji od same ivice smrti, a prošle godine su ona i njen dečko bili presrećni kada su otkrili da je ona u drugom stanju.

"Majklu nikada ništa neće zafaliti. Pobrinuću se da dobro jede i da bude na zdravoj hrani", reka je Hejli.

Za nekoga ko se godinama trudio da bude mršav, iskušenje da izgubi kilažu posle rađanja može da izazove vraćanje bolesti, ali Hejli i njena majka, koje žive zajedno u Blekpulu, svesne su potencijalnih zamki i uverene su da će potreba da beba Majkl bude na prvom mestu učiniti da se to ne dogodi.

"Morala sam da jedem normalno zbog moje bebe”, kaže Hejli. "Jela sam zdravo zbog njega. Volim da budem mršava, mršavija nego što sam sad, ali ne želim da se vratim u bolnicu. Ne želim da budem ponovo kao na onoj fotografiji”, dodaje ona.

Njeni problemi su počeli kada je krenula u srednju školu. Zbog manjka sapoouzdanja počela je da preskače obroke.

"Mislila sam da ću biti popularnija ako budem mršavija”, kaže Hejli..

Kod kuće, ona je od svojih roditelja krila šta se događa.

"Krila bih hranu u salveti i stavljala je u džepove. Potom bi je sakrila u torbu, i kada bi mama i tata izašli ja bih bacila hranu u smeće”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.