Zemlje naslednice podelile još 23 rezidencije

Izvor: NaDlanu.com, 06.Mar.2012, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemlje naslednice podelile još 23 rezidencije

ZAGREB, 6. marta 2012. (Beta) - Pet država naslednica SFRJ dogovorile su se u Zagrebu o raspodeli još 23 objekta diplomatsko-konzularnih predstavništava bivše zajedničke države, saopštilo je u utorak hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova.

ZAGREB, 6. marta 2012. (Beta) - Pet država naslednica SFRJ dogovorile su se u Zagrebu o raspodeli još 23 objekta diplomatsko-konzularnih predstavništava bivše zajedničke države, saopštilo je u utorak hrvatsko Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << spoljnih i evropskih poslova.Dogovor je postignut u ponedeljak na sastanku Zajedničkog odbora za sukcesiju diplomatsko-konzularne imovine SFRJ, a rasporedjeni objekti nalaze se u tri geografske regije.U Latinskoj Americi i Karibima ukupno je raspodeljeno šest objekata od kojih je Hrvatskoj pripao generalni konzulat bivše SFRJ u Santjago de Čileu (Čile), Sloveniji rezidencija bivše SFRJ u Braziliji i generalni konzulat bivše SFRJ u Sao Paolu (Brazil), a Srbiji ambasada i rezidencija bivše SFRJ u Limi (Peru), kao i ambasada bivše SFRJ u Karakasu (Venezuela).U Severnoj Africi raspodeljeno je pet objekata: Sloveniji je pripala ambasada bivše SFRJ u Rabatu (Maroko), Srbiji ambasada, rezidencija i konzulat u Kairu (Egipat), a Hrvatskoj ambasada u Tunisu.Uz to, ambasada bivše SFRJ u Alžiru pripala je po pola Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, radi zajedničke prodaje ili u drugu svrhu, prema njihovom bilateralnom dogovoru, navodi se u saopštenju.U Južnoj Africi i Sahari rasporedjeno je 12 objekata. Hrvatska je dobila rezidenciju bivše SFRJ u Najrobiju (Kenija), ambasadu i rezidenciju bivše SFRJ u Kartumu (Sudan), kao i rezidenciju bivše SFRJ u Madagaskaru.Bosni i Hercegovini pripada ambasada bivše SFRJ u Najrobiju (Kenija), Sloveniji ambasada i rezidencija u Dar es Salamu (Tanzanija) i rezidencija bivše SFRJ u Maliju.Srbija je dobila ambasadu bivše SFRJ u Kampali (Uganda), ambasadu i rezidenciju bivše SFRJ u Kinšasi (DR Kongo) i ambasadu i rezidenciju bivše SFRJ u Lusaki (Zambija).

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.