Zbog magle žuti meteoalarm

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jan.2020, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog magle žuti meteoalarm

Na području Vojvodine, Beograda, zapadne Srbije, Šumadije i Pomoravlja magla će se zadržati veći deo dana, uz smanjenu vidljivost i na manje od 100 metara, zbog čega je na snazi žuti meteoalarm.

Usled niskih temperatura u ovim krajevima moguća je pojava poledice, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHZS).

Žuti meteoalarm na snazi je u većem delu zemlje, sem na području Kosova i Metohije, istočne i jugozapadne Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Na sajtu RHZS-a se navodi da žuti meteoalarm znači da vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako se planiraju aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.

U drugoj dekadi januara zadržaće se uglavnom suvo i stabilno vreme sa slabim jutarnjim mrazevima i čestom pojavom magle i niske oblačnosti, naročito po kotlinama i nizijama, gde će dnevna temperatura biti u granicama prosečnih vrednosti za ovo doba godine, dok će u višim predelima preovlađivati sunčano i natprosečno toplo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.