Izvor: B92, 02.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena prva poseta inspektora IAEA Libiji

Beč -- Inspektori Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) završili su prvu misiju u Libiji, gde su im tamošnje vlasti pružile punu saradnju, izjavio je u petak portparol IAEA Mark Gvozdecki. Inspektori koji su se u četvrtak vratili u Beč, posetili su devet od deset postrojenja vezanih za vojne nuklearne programe pokrenute u Libiji, dok će deseta lokacija, na kojoj se čuva prirodni uranijum, biti uskoro proverena, rekao je Gvozdecki. Prema njegovim rečima, IAEA može samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da zaključi da je Libija u potpunosti napustila svoj nuklearni program i da je prijavila sve lokacije.

Uprkos mnogim inormacijama prikupljenim u protekla dva meseca, "potrebno je još temeljnog rada pre nego što se donese odluka", dodao je predstavnik agencije UN za nuklearno naoružanje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.