Završena prva faza manevara „Vostok 2018“

Izvor: Vostok.rs, 13.Sep.2018, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena prva faza manevara „Vostok 2018“

Završila se osnovna faza vojnih manevara „Istok 2018“.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, vojska odbila napad i uništila glavnu snagu "neprijatelja".

Nakon završetka osnovne faze vežbe, na poligonu "Cugol" je održan pregled vojne opreme i parada u kojoj su učestvovali pripadnici snaga PVo i Centralnog vojnog okruga, kao i kineske i mongolske jedinice.


Na paradi su predstavljeni, posebno, tenkovi T-72B3, pešadijska borbena vozila BMP-3, BTR-80, BTR-82 i borbena vozila BMD-4M.

Paradi je prisustvovao i predsednik Putin.


„Ovde, na poligonu ’Cugol‘, završena je glavna faza manevara. Sve je urađeno na najvišem nivou. Ispunili ste sve zadatke i odbili ste potencijalni napad neprijatelja“, rekao je Putin i dodao da ruska vojska prvi put izvodi manevre ovakvih razmera kako bi se proverile sve ključne komponente borbene gotrovosti vojske.



Ruski predsednik se obratio i vojnicima direktno rekavši da je „njihov dug pred otadžbinom da brane suverenitet, bezbednost i nacionalne interese, a ako je potrebno i da podrže saveznike“.


Dodao je i da je Rusija miroljubiva država, da nema agresivnih planova, kao i da ih nikada neće ni biti.


U manevrima "Vostok 2018" učestvuje preko 300.000 vojnika, preko 1.000 aviona, helikoptera i bespilotnih letelica, oko 36.000 tenkova, oklopnih vozila i drugih borbenih mašina, kao i 80 brodova.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

RT: Gvozdeni marš - Putin izvšrio smotru na najvećim vojnim manevrima u modernoj istoriji Rusije

Izvor: Vostok.rs, 13.Sep.2018

Izvor: Vostok / RT. . Predsednik Putin izvšrio je smotru trupa, te prisustvovao vojnoj paradi na kojoj su učestvovale ruske, kineske i mongolske snage. Avioni, tenkovi, oklopna tehnika, pešadija i avijacija prodefilevovali su na poligonu za obuku "Cugol" u Sibiru. Parada je bila deo manevara...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.