Završen 36 kilometara dug prekomorski most

Izvor: Blic, 26.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen 36 kilometara dug prekomorski most

Most dug 36 kilometara, za koji graditelji kažu da je najduža saobraćajnica preko mora na svetu, danas je formalno spojen južno od Šangaja.

Most povezuje Šangaj sa industrijskim gradom Ningboom preko zaliva Hangzu, skraćujući razdaljinu među njima sa 400 kilometara na samo 80 kilometara.

Struktura koja je koštala 11,8 milijardi juana (1,54 milijadu dolara) biće otvorena za saobraćaj iduće godine po okončanju radova na autoputu od šest traka koji će omogućiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vozilima da se kreću brzinom od 100 kilometara na sat.

Severno od Šangaja, graditelji su ovog meseca spojili poslednju deonicu na 32,4 kilometra dugom mostu preko reke Jangce, za koji kažu da je najveća viseća, kablovska struktura svoje vrste.

Most Donghai, dug 32,5 kilometra, bio je do sada najduža prekomorska građevina i povezuje Šangaj sa ogromnom lukom Jangšan.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.