Izvor: RuskaRec.ru, 24.Avg.2017, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto se Ruskinje udaju za strance?

Aljona, udata za Turčina
Udala sam se za njega zato što je on imao zaista ozbiljne namere i stalno je to dokazivao svojim postupcima. Ruski muškarci koje sam sretala voleli su mnogo da pričaju, ali su retko kad nešto i radili. Moj muž je bio aktivan. Jednostavno me je oborio sa nogu. Bila sam zatečena, čak nisam shvatila ni šta se dešava. On je i vrlo zabavan, a za mene je krajnje važno kada neko zna kako da me nasmeje kada mi uopšte nije do smeha.
Natalija, udata >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << za Australijanca
Nisam izabrala Endija zato što je Australijanac. Ne vidim uopšte veliku razliku između njega i mog bivšeg momka. Jednostavno odgovaramo jedno drugom. Sretala sam i simpatične Ruse i odvratne Australijance, tako da ne mislim da čovekov karakter zavisi od mesta gde on živi. Postoji, doduše, jedna stvar koja je upadljiva posledica feminizma – ovde u Australiji gotovo niko ne deli obaveze na muške i ženske.
Drugo, ovde ne postoji običaj da muškarci u kafeu ili restoranu plaćaju devojci piće ili večeru. Očevi uvek izvode svoju decu u šetnju, vode ih u školu, itd. To je lepo videti.
Alina, sastaje se sa Nemcem
Nikad nisam posebno tražila stranca. Ne mislim da ljudi treba da veruju stereotipima. Moj dečko iz Nemačke može da ostavi svoje prljave čarape svuda po spavaćoj sobi, ali u duši je tri puta bolji od ruskih muškaraca.
Sandra, udata za Francuza
Da budem iskrena, još kao dete sam bila uverena da ću kad porastem živeti u inostranstvu. Ne znam zašto, ali posle putovanja po Italiji privukla me je ta zemlja. Počela sam da učim italijanski i otišla da studiram u Rim. Nikada, međutim, nisam pokušavala da tražim momka u inostranstvu – verovatno je to sudbina. Budućeg muža sam srela u Moskvi na radnom mestu. Privukla me je njegova duhovitost. On je jednostavan, pozitivan i ne podsmeva se, a to nije ono na šta sam ja navikla u krugu mojih ruskih prijatelja. On se šali na svoj račun, što mu omogućava da prihvati stvari onakve kakve jesu. Sad ja ruske muškarce doživljavam kao strance. Nemam ništa protiv njih. Oni su veseli i s njima je lepo družiti se, ali su mi Francuzi bliži.
Natalija, udata za Nemca
Naravno, postoje neke razlike u mentalitetu, ali mi živimo u Nemačkoj i odavno smo se asimilovali. Ja ne doživljavam svog muža kao stranca i nikada nisam gajila želju da se udam za stranca. Moj muž i ja smatramo da smo jednaki i imamo zajednički stav o stvarima kao što su finansije ili sređivanje kuće. Čula sam da u Nemačkoj dede i babe nisu toliko sklone da se brinu o svojim unucima kao ruske bake, ali zasada nisam videla nijedan dokaz da je to zaista tako.
Marija, udata za Holanđanina
Po mom mišljenju nacionalnost nema nikakvog značaja. Jednostavno se tako dogodilo da sam se upoznala sa Holanđaninom koji je bio idealan. Shvatila sam da je vrlo lako pronaći male razlike sa nekim ko pripada mojoj kulturi i zbog toga se otuđiti od njega, a sa druge strane, vrlo je lako naći male slične stvari sa nekim iz potpuno drugačije sredine i postati mu veoma blizak.
Aleksandra, udata za Austrijanca
Ralf mi nije otvarao vrata da prođem, niti mi je poklanjao ogromne bukete cveća, ali kada je došao kod mene u goste nije mi dozvolio da kuvam i sređujem stan. Bila sam šokirana. Posle noći provedene zajedno donela sam mu čašu vode i pridržala mu glavu dok je pio. On samo što nije zaplakao. Rekao je da mu nikada niko nije tako držao glavu. I ja sam bila iznenađena njegovom reakcijom. Zaprosio me je, organizovao svadbu i obezbedio sve dokumente za moj odlazak u Austriju. On je sveti čovek!
Ne znam zašto se Ruskinje udaju za strance – u mom slučaju je to bila ljubav! I da budem iskrena, mislim da u Rusiji ne bih našla muža kao što je on. A kako je on dobar prema našoj ćerki! To je zaista nešto posebno. Ja mogu da sedim u kafeu i ispijam piće dok se on sa njom igra. Nikada ne negoduje što se ja odmaram.
Zašto se Ruskinje udaju za Srbe?

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.