Zaplenjeno 350.000 lažnih biračkih listića

Izvor: Press, 11.Maj.2013, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjeno 350.000 lažnih biračkih listića

Tužioci su rekli da su listići pronađeni u štampariji čiji je vlasnik lokalni odbornik stranke GERB čija je vlada podnela ostavku za vreme protesta u februaru, ali prema rezultatima anketa još blago vodi.
"Više od 350.000 odštampanih listića, koji su bili spremni za upotrebu na parlamentarnim izborima, pronađeni su u štampariji u Kostinbrodu", navela je kancelarija tužilaštva iz Sofije u saopštenju.
Vlada stranke GERB je pala zbog demonstracija potiv niskog životnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << standarda i korupcije, što je rezultiralo raspisivanjem izbora koji se sutra održavaju, navodi Rojters.
Bugarska ima problema sa snabdevanjem građana -od kojh su dva miliona napustili zemlju posle pada komunizma 1989. godine, pijaćom vodom i strujom. Mnoga sela u ruralnim oblastima su opustela i u njima žive samo stari.
Posle predizborme kampanje, koja se više sastojala od blaćenja protivnika nego raspravljanja o politici, očekuje se da će pregovori o koaliconoj vladi biti teški, što bi moglo dovesti u pitanje rukovođenje zemljom i ekonomsku politiku.
 
 
Tanjug

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Bugarska: Zaplenjeni nelegalni glasački listići

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Maj.2013, 09:38

Službenici bugarskog tužilaštva pronašli su i zaplenili u jednoj štampariji na zapadu zemlje 350.000 ilegalnih glasačkih listića, uoči prevremenih parlamentarnih izbora koji se održavaju u nedelju. "Oko 350.000 glasačkih listića, štampanih sa legalnim brojevima i spremnih za distribuciju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.