Zaplenjeno 11 tona droge u Brazilu

Izvor: Studio B, 12.Jul.2011, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjeno 11 tona droge u Brazilu

Brazilske snage bezbednosti zaplenile su 11 tona droge i uhapsile 550 ljudi u međunarodnoj operaciji protiv organizovanog kriminala, saopštila je u brazilska vlada.

U operaciji "Čuvar" zaplenjeno je "najmanje 11 tona marihuane i kokaina", kao i druge krijumčarene robe, navodi se u saopštenju, koje je prenela agencija AFP.

Hapšenja pokazuju da "intenzivni nadzor, kombinovan sa obaveštajnim operacijama sa drugim državama, može da smanji stopu međunarodnih zločina >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << poput trgovine narkoticima i oružjem i krijumčarenja", dodaje se u saopštenju.

Operaciju "Čuvar", u kojoj brazilske oružane snage i policija sarađuju sa kolegama iz nekoliko susednih država u borbi protiv organizovanog kriminala, pokrenula je brazilska predsednica Dilma Rusef 8. juna.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.