Zamenjene bebe vraćaju se biološkim roditeljima

Izvor: Blic, 11.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zamenjene bebe vraćaju se biološkim roditeljima

Dva bračna para iz Češke, čije su bebe zamenjene u porodilištu nakon rođenja pre deset meseci, sreli su se kako bi razmenili decu, prenose svetski mediji.

Očigledna greška bolnice izašla je na svetlost dana kada je jedan od očeva pomislio da njegova ćerka ne liči na njega. DNK testovi su dokazali da on i njegova žena nisu roditelji deteta .

Nikola i Veronika su rođene 9. decembra prošle godine u klinici u Trebiću, 165 kilometara južno od Praga. Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nekoliko meseci nakon rođenja ćerke, Libor Broza je uradio DNK analizu, jer su ga mučile sumnje zbog toga što njegova ćerka ne liči na njega. Test je bio negativan. Testovi koji su urađeni na njegovoj saputnici Jaroslavi Trojanovoj takođe su pokazali da ona nije majka. Prošle nedelje par se sastao sa Janom i Jaroslavom Cermak i njihovom ćerkom Veronikom. Rezultati DNK Cermakovih još nisu gotovi, ali su se porodice već dogovorile da razmene svoje ćerke do kraja godine.

"Srećni smo naravno, ali s druge strane osećamo se užasno”, izjavila je Jaroslava Trojanova za Češki radio.

"Odgajali smo Nikolu poslednjih deset meseci i nemoguće je zamisliti da ona sad živi odvojeno od nas. Na svu sreću, Cermakovi su divni ljudi i proći ćemo zajedno kroz sve ovo”, izjavio je Libor Broza.

Dečji psiholog koja sarađuje s roditeljima rekao je da će razmenu mnogo teže podneti majke nego deca.

Oba bračna para planiraju da tuže bolnicu, koja je pokrenula istragu kako bi se utvrdilo kako je došlo do mešanja beba.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.