Žalopojka najgoreg guvernera

Izvor: Press, 17.Jan.2011, 05:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žalopojka najgoreg guvernera

Arnold Švarceneger, koji je dug Kalifornije povećao za 57 milijardi dolara, požalio se da ga je posao guvernera koštao 200 miliona dolara!
Holivudski glumac Arnold Švarceneger izjavio je da su ga dva mandata na mestu guvernera Kalifornije koštala 200 miliona dolara zbog neostvarenih honorara i plaćanja troškova! Švarceneger nije uzimao guvernersku platu i sam je plaćao avionske karte na relaciji glavni grad Kalifornije Sakramento - Los >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Anđeles u kojem živi, ali je troškove „kompenzovao" na daleko gore načine, pa je američka javnost već počela da negoduje zbog „kuknjave" čoveka koga smatraju za najgoreg guvernera u istoriji Kalifornije.
U intervjuu austrijskom listu „Kronen", junak „Terminatora" je naveo da su troškovi na putovanja bili „više nego vredni", ali da je najveći teret zbog razdvojenosti snosila porodica.
- Sada mnogo toga treba popraviti - rekao je Švarceneger, koji je, dok je bio guverner, odglumio malu ulogu u „Plaćenicima" Silvestera Stalonea. On je rekao da mu se „srce slamalo" što je razdvojen od porodice i da je tokom drugog mandata „nastojao da se svako veče avionom vrati kući".
Razbacivanje tuđeg novca
Junak akcionih filmova bio je guverner od 2003. do početka januara ove godine. Za samo osam godina dug najbogatije savezne države SAD povećao se sa 34 milijarde na 91 milijardu dolara, a budžetski deficit je „samo" utrostručen na sadašnjih 28 milijardi dolara. Tokom svog mandata Švarci je, kako je prenela grupa „Građani za odgovornost i etiku" u Vašingtonu, prekršio mnoge pisane i nepisane zakone, koji su građane Kalifornije skupo koštali. Kako je navedeno, bivši guverner je „koristio neprofitne organizacije i fondove u ličnom interesu": mreža organizacija oslobođenih plaćanja poreza finansirala je lične guvernerove troškove, uključujući redovnih 6.000 dolara mesečno za hotelski apartman u Sakramentu, luksuzna putovanja u inostranstvo i njegove veoma dobro plaćene nastupe širom sveta!

Ova grupa navela je i da je Švarceneger prekršio predizborno obećanje o odbijanju donacija koje bi za posledicu imale uticaj na njegove političke odluke, kao i primere sukoba interesa (tj. poslove koje je guverner prihvatio, a koji su u direktnoj suprotnosti sa njegovom političkom funkcijom). Bivši guverner takođe je suočen sa optužbama za nepotizam, pritisak na državne službenike i loše upravljanje državnim agencijama.
Korupcija i neodlučnost
Švarceneger je doneo i veći broj dugoročno loših odluka. Iako je ovu inicijativu snažno podržavao, guverner je stavio veto na meru koja je podrazumevala da bolnice objavljuju podatke o smrtnosti svojih pacijenata. Njegovi protivnici objašnjenje su našli u činjenici da je Švarceneger indirektno korumpiran od strane „bolničkog lobija": pošto je stavio veto na pomenutu meru, različite bolničke asocijacije su 2004. u njegovu izbornu kampanju uložile najmanje 44.000 dolara.
Kada su u pitanju gej brakovi, guverner je prošao čitav spektar pozicija, od legendarno glupe izjave da su „gej brakovi nešto što bi trebalo da se događa između muškarca i žene", do podrške gej brakovima, uz neke karikaturalno loše ideje, kao što je zabrana da se u propisima koji uređuju školstvo koriste reči „mama", „tata", „muž" i „žena", kako se ne bi diskriminisali ljudi u „drugačijim" porodičnim zajednicama!

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.