Zalihe kanabisa u Kanadi rasprodate već prvog dana

Izvor: N1 televizija, 19.Okt.2018, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zalihe kanabisa u Kanadi rasprodate već prvog dana

Ljubitelji kanabisa u Kanadi ispraznili su sve prodavnice već prvog dana njegovog legalnog konzumiranja, pa su tako stanovnici Nove Škotske, najmanje pokrajine u državi, potrošili prvog dana oko 600.000 kanadskih dolara (440.000 evra).

Konzumenti su čekali u redovima pred radnjama specijalizovanim za prodaju kanabisa, pa su mnoge prodavnice odmah rasprodale svu zalihu. I onlajn trgovine su se, zbog velikog broja narudžbi, našle u neprilici i kasnile su sa dostavom te droge >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kupcima.

Građani su obavešteni da bi dostava mogla da kasni i do pet dana zbog štrajka zaposlenih u poštanskim službama, koji je predviđen za sledeću nedelju.

Do nestašice kanabisa došlo je na mnogim područjima Kanade, na primjer na ostrvu Nju Faundlend, u provinciji Saskačevan, te na krajnjem severu Kanade na teritoriji Nunavut. Mnogi trgovci, ali i država Kanada, zadovoljni su zbog dobre podaje kanabisa.

Prema novom zakonu, konzumiranje kanabisa u Kanadi, ipak, ima svoja ograničenja. Tako korisnici moraju da budu punoletni i određene su stroge kazne za one koji prodaju kanabis maloletnicima.

Kanađanima je dozvoljen samo određeni broj biljaka koje mogu da uzgajaju u svom domu, a na javnim mjestima mogu kod sebe imati do 30 grama marihuane.

Kanadska policija deli i kazne za vožnju pod uticajem marihuane.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.