Izvor: B92, 14.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zajedno ka nezavisnosti"

Suhumi -- Lideri tri nepriznate republike, Abhazije i Južne Osetije u Gruziji i Pridnjestrovlja u Moldaviji, potpisale deklaraciju o saradnji.

Lideri su danas u Suhumiju potpisali deklaraciju o saradnji, između ostalog i u naporima za postizanje nezavisnosti. U dokumentu usvojenom u glavnom gradu Abhazije oni su potvrdili protivljenje odlasku ruskih mirovnih snaga iz zona konflikta, a dokument predviđa početak zajedničkog rada na ostvarivanju zajedničkih ciljeva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Deklaraciju su potpisali Sergej Bagapša, lider Abhazije, Eduard Kokojti, lider Južne Osetije, i Igor Smirnov, lider Pridnjestrovlja. Oni su posebno naveli da posle izglasavanja nezavisnosti Crne Gore i mogućnosti da i Kosovo postane nezavisno, insistirali na tome da njihove republike imaju ista takva prava. Sergej Bagpša je izjavio da su susreti koje su tri lidera imala u poslednja dva dana ponovo potvrdili svetu da narodi tih republika nameravaju da grade nezavisne države i civilizovane odnose sa svim zemljama. On je dodao da će saradnja tri republike obuhvatiti i rešavanje ekonomskih, političkih i problema u oblasti kulture, ali i da su se lideri založili za jačanje veza s Rusijom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.