Izvor: Blic, 19.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjeno tračarenje u Italiji

Okružni sud u Italiji doneo je odluku kojom se izveštavanje o tračevima smatra nelegalnim, osim u slučajevima kada se dokazuje poenta vezana za osobu o kojoj se govori.



Prilikom objavljivanja presude, sud je rekao kako će ukloniti tračeve koji postoje samo radi "tračarenja", a nova pravila će se odnositi na televiziju, štampu i radio.

Kritičari ove odluke smatraju kako će to imati malo uticaja na sadržaj koji će producenti adaptirati kako bi oblikovali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izveštaje, prenosi list "Holivud reporter".

"Svi će iskorišćavati pravila o tračevima, ali sada oni koji će ih kršiti, biće i sankcionisani", izjavio je jedan televizijski producent.

Državna televizija RAI prestaće da emituje rialiti programe, posle isteka ugovora.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.