Zabeleli se Atina i Istanbul!

Izvor: Glas javnosti, 01.Feb.2012, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabeleli se Atina i Istanbul!

ATINA, ISTANBUL - Sibirske hladnoće i talas nevremena koji je zahvatio centralnu i istočnu Evropu i poslednjih dana odneo više od pedeset života stigao je i do najjužnijih delova kontinenta gde inače retko pada sneg.

Jutros su se zabeleli i pojedini delovi Atine i temperatura se spustila ispod nule što se retko dešava u grčkoj prestonici. U severnim i planinskim delovima zemlje niske temperature, snažan vetar i sneg zagorčavaju život tamošnjim građanima. To je privremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << izazvalo poremećaj u pomorskom saobraćaju, pogotovo što poslednjih dana duva olujni vetar.

Prošle noći i jutros sneg je počeo da pada i u Istanbulu što je privremeno izazvalo kolaps u saobraćaju. Prema prvim izveštajima, jedna osoba je izgubila život na ulicama okovanim snegom i ledom, javili su lokalni mediji.

U nekim delovima grada sneg je napadao i do 50 santimetara zbog čega mnogi građani nisu mogli da odu na posao pošto je poremećen gradski i automobilski prevoz. Prema izveštajima turskih medija, mnogi unutrašnji i međunarodni letovi sa istanbulskog aerodroma "Ataturk" su otkazani prošle noći i jutros .

U vodama Crnog mora sinoć je potonuo brod "Vera" koji je plovio pod zastavom Kambodže i na kome je bilo 12 članova posade uglavnom poljskih državljana. Vlasti su saopštile da su dva lica spasena dok se za ostalima još uvek traga.

U Bugarskoj su sada zabeležene najniže temperature u poslednjih sto godina koje su odnele još dva žrtve, ukupno 10 života. Prema poslednjim izveštajima, Dunav je u jednom delu počeo da se ledi, saobraćaj na nekim putevima je poremećen, dok 400 škola ne radi.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.