Izvor: B92, 18.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Za umerenu palestinsku vladu"

Tel Aviv -- SAD i Izrael neće priznati palestinsku vladu koja se ona ne odrekne nasilja i ne prizna Izrael, izjavio Ehud Olmert.

Izraelski premijer Ehud Olmert je na početku redovnog sastanka svog kabineta rekao da palestinska vlada koja ne prihvata uslove međunarodne zajednice neće dobiti priznavanje i saradnju.

Američka državna sekretarka Kondoliza Rajs razgovarala je danas više od dva sata sa palestinskim liderom Mahmudom Abasom u njegovom sedištu u Ramalahu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Zapadnoj obali.

Drugih detalja o razgovorima nema, a Rajsova nije se posle razgovora obratila novinarima.

Rajsova će razgovarati sutra zajedno sa Abasom i Olmertom o, kako je ranije najavljeno, oživljavanju mirovnih pregovora.

Tokom prethodne posete Bliskom istoku polovinom januara, ona je rekla da je neophodno stvoriti "politički horizont" na osnovu nacrta mirovnog plana, koji predviđa stvaranje palestinske države.

Očekuje se da američki državni sekretar predloži izraelskim i palestinskim zvaničnicima da razgovaraju o okvirima buduće palestinske države.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.