Odloženi letovi zbog pepela

Izvor: B92, 09.Jun.2011, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženi letovi zbog pepela

Buenos Ajres -- Pepeo iz vulkana u Čileu pao je na veliki deo Latinske Amerike zbog čega je odloženo više desetina letova, ali i sastanak predsednika Argentine i Urugvaja.

Pepeo je pokrio prestonice Urugvaja i Argentine, koje se nalaze na više od 1.300 kilometara od vulkana Kordon Kaulje što je eruptirao u subotu.

Vulkanski pepeo može oštetiti avionske motore, zbog cega su mnogi letovi otkazani.

Argentinska predsednica Kristina Fernandes je morala da se vozi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << automobilom umesto helikopterom da bi stigla na posao, a njen sastanak s urugvajskim liderom Hoseom Muhikom je odložen pošto on nije mogao da avionom dođe u Buenos Ajres.

Argentinsko ministarstvo saobraćaja je saopštilo da je najmanje sedam regionalnih aerodroma privremeno zatvoreno. U Čileu je prethodno evakuisano oko 3.500 ljudi koji žive blizu vulkana, iz kojeg i dalje izlaze gasovi i pepeo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pepeo iz vulkana u Čileu pada širom Latinske Amerike

Izvor: Studio B, 09.Jun.2011

Pepeo iz vulkana u Čileu pao je danas na veliki deo Latinske Amerike zbog čega je odloženo više desetina letova, ali i sastanak predsednika Argentine i Urugvaja. ..Pepeo je pokrio prestonice Urugvaja i Argentine, koje se nalaze na više od 1.300 kilometara od vulkana Kordon Kaulje što je eruptirao...

Nastavak na Studio B...

Pepeo iz vulkana u Čileu pada širom Latinske Amerike

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jun.2011

BUENOS AJRES - Pepeo iz vulkana u Čileu pao je danas na veliki dio Latinske Amerike zbog čega je odloženo više desetina letova, ali i sastanak predsjednika Argentine i Urugvaja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Vulkanski pepeo napravio haos na južnoameričkom nebu

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jun.2011, 06:49

Pepeo iz vulkana u Čileu pao je na veliki deo Latinske Amerike zbog čega je odloženo više desetina letova, ali i sastanak predsednika Argentine i Urugvaja...Pepeo je pokrio prestonice Urugvaja i Argentine, koje se nalaze na više od 1.300 kilometara od vulkana Kordon Kaulje što je eruptirao u subotu...Vulkanski...

Nastavak na Vesti-online.com...

Otkazani letovi u Južnoj Americi zbog pepela iz Čilea

Izvor: Blic, 10.Jun.2011

Oblak pepela koji je izbacio vulkan Pujehue u Čileu omeo je aviosaobraćaj u Južnoj Americi a medju onima koji su morali da odlože let bio je i urugvajski predsednik Hoze Muhika...Zbog oblaka pepela koji se proširio iz Čilea juče su otkazani svi letovi u i iz Buenos Ajresa, kao i većina letova...

Nastavak na Blic...

Vulkan ugrožava aviosaobraćaj

Izvor: RTS, 10.Jun.2011

Oblak pepela koji je izbacio vulkan Pujehue, u Čileu, omeo je aviosaobraćaj u Južnoj Americi, kao i let urugvajskog predsednika Hozea Muhika. Strah od odrona u blizini vulkana. ..Zbog oblaka pepela koji se proširio iz Čilea otkazani su svi letovi u i iz Buenos Ajresa kao i većina letova za i iz...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.