Vučić: Sa Bicerbom počinje nova era za Valjevo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2022, 07:42

Vučić: Sa Bicerbom počinje nova era za Valjevo

Dolaskom nemacke Bicerbe otvaramo novu eru za Valjevo i čitav Kolubarski kraj, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na svečanosti povodom početka izgradnje fabrike te nemačke kompanije. Vučić je istakao da će u proizvodnom postrojenju Bicerba u Valjevu zaposleni imati više plate nego što je uobicajeno u tom gradu.

"Prosečna bruto plata biće 1.772 evra, što je preko 1.100 evra neto plata. Bicerbinih 400 radnika imaće time veća primanja nego što su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uobičajena. Oni će imati i posebno znanje i odgovornost, moći će u ovoj kompaniji da uče mnogo o novim tehnologijama", rekao je Vučić.

Prisetio je da je, kada je prvi put dozvoljeno da se najavi investicija u Valjevu, bio radostan, da je odmah preko instagrama saopštio građanima Valjeva da Bicerba stiže, a da ljudi nisu bili sigurni koliko tome da veruju i koliko će projekat stvarno da zaživi.

Vučić je kazao da se od tada mnogo uradilo i da su timovi Bicerbe i vlade vredno radili da se sve završi.

Ukazao je da je izabrano divno mesto za Bicerbinu fabriku u Valjevu, te dodao da će ovaj deo industrijske zone biti novi deo razvojnog projekta za ceo kraj.

Međutim, Vučić je ukazao da je potrebno završiti još mnogo infrastrukturnih radova do početka rada postrojenja Bicerbe, što je planirano u poslednjem kvartalu ove godine.

"Moramo da završimo brzu saobraćajnicu Lajkovac-Valjevo. To mora da bude završneo i završićemo. Ali to nije dovoljno. Moramo da uradimo i takozvani 'bajpas' i jednu ulicu da bi spojili sve i Bicerba mogla da radi kako treba. Trafostanica je urađena, a gas stiže do Valjeva čeličnim cevima do novembra, a potom ostaje samo da se razvede plastika po gadu", objasnio je on.

Kazao je da se čini sve da Valjevo ponovo bude veliki industrijski centar kao u vreme velike Jugoslavije, dodajući da je mnogo muka bilo oko dovođenja investitora u taj grad.

Naveo je da je Bicerba osnovana 1866. godine u Balingenu, vođena sa pet generacija koje ne samo da čuvaju kompaniju, već rade sve da ona raste, napreduje, stvara veći profit.

"Drago mi je što ste izabrali Valjevo i Srbiju", zahvalio im se Vučić.

Dodao je da će u Valjevu biti realizovani i drugi projekti, poput bolnice, koja će koštati oko 25-30 miliona evra, kao i nova hala od oko 15 miliona, pa će svima koji žive i borave u Valjevu život biti bolji i lepši.

"Valjevski kraj je bio zapostavljen, malo se ulagalo, a sada, sa Bicerbom, otvaramo novu eru, novo vreme za Valjevo, za Kolubarski okrug. Hvala vam što ste za 155 rođendan done;i odluku da ulažete u Valjevo", rekao je Vučić.

Dodao je da će država pomoći u svemu u čemu može da pomogne, podsticajnim merama, posebno ukoliko budu želeli da povećavaju izvoz i broj zaposlenih.

Rekao je da je posebno zadovoljan što u današnje vreme krize, u Srbiji imamo ovakvu ceremoniju, gde gradnju fabrike počinje nemačka kompanija.

"Želim vam uspeh u celom svetu, a siguran sam da će farbika u Valjevu da bude dragulj, biser, u moru aktivnosti i uspešnog posla sirom sveta. Želim vam da doživljavate valjevo kao kuću broj 2. Nemačka je kuća broj 1, a Srbija neka bude kuća broj 2", rekao je Vučić.

Na kraju, povodom 8. marta, posebno se zahvalio svim damama, čestitajući im praznik, Dan žena.

"Žene u Srbiji jesu oslonac, stub drustva, zahvaljujući njima naša zemlja ide napred, one su nosioci progresa, jer su odgovornije od nas muškaraca", rekao je Vučić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PREDSEDNIK DANAS U VALJEVU: Vučić na polaganju kamena temeljca za izgradnju fabrike Bizerba

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2022

Događaj je najavljen za 10 časova...Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas polaganju kamena temeljca za izgradnju fabrike Bizerba u Valjevu...Događaj je služba predsednika za saradnju s medijima najavila za 10 časova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vučić prisustvovao polaganju kamena temeljca za izgradnju fabrike Bizerba u Valjevu

Izvor: Beta Video, 08.Mar.2022

VALJEVO - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je prisustvovao polaganju kamena temeljca za izgradnju fabrike Bizerba. (pokrivalice) Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.