Vozač kamiona smrti pojavio se na sudu

Izvor: RTS, 28.Okt.2019, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozač "kamiona smrti" pojavio se na sudu

U britanskom sudu saslušan je vozač kamiona u kojem su pronađena tela 39 osoba. Tokom petominutnog saslušanja, Moris Robinson je odbijao da odgovara na pitanja.
Optuženi Moris Robinson iz Severne Irske u pritvoru je od prošle srede, a u subotu je protiv njega podignuta optužnica za ubistvo 39 ljudi.

Robinson je saslušan preko video-linka, a tokom saslušanja nije pokazivao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << emocije, prenosi Dejli mejl.
Tužilac je tokom saslušanja rekao da je optuženi bio uključen u međunarodnu grupu koja je veliki broj ilegalnih migranata dovodila u Veliku Britaniju, a da je Robinson deo te grupe od prošlog decembra.
Robinson je tokom saslušanja koje je trajalo pet minuta govorio samo kako bi potvrdio svoje ime, adresu i datum rođenja, dok na ostala pitanja nije odgovarao.
Sud je nakon saslušanja odlučio da produži pritvor i sledeće saslušanje zakazao za 25. novembar.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

PORODICE ŽRTAVA IZ KAMIONA SMRTI OTKRILE JEZIVE DETALJE: Krijumčari su im obećali putovanje avionom i autom a onda su mučki umrli u hladnjači! (FOTO, VIDEO)

Izvor: Kurir, 29.Okt.2019, 11:07

Tela 39 osoba, 31 muškarca i 8 žena, pronađena su u sredu u terentnom prostoru kamiona hladnjače u industrijskoj zoni Grejs u Eseksu, tridesetak kilometara istočno od Londona.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.